WP Engine WordPress köper bolag och topprekryterar från Adobe för att ta Gartner position

In Nyheter, Cloud / Förvaltning, CXM, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

I skuggan av att Acquia fortsätter attackera Adobe, Episerver tampas med Sitecore, Salesforce ger sig på Adobe-kunder och andra ”FUD-aktiviteter” växer WordPress kommersiella enterprise-enheter i snabb takt. Och inte bara tillsammans med nya Automattic-ägarna Salesforce Ventures miljarder.

Mer oväntade, CX/DX- och moderna ekosystemdriftsalternativet WP-Engine, hjälper till. Även de mång- mångmiljardvärderade idag. En tidigare ”enkel hostingpartner”, men nu drivkraft för WordPress som ett alternativ till Adobe och Episerver. Sedan 18 månader tillbaka även en av kandidaterna i Gartners betydelsefulla kvadrant för DX-aktörer. Även om just den kvadranten faktiskt lagts ned på sistone och ersatts av mer CXM-fokuserade svitalternativ. Eller DXP (Digital Experience Platforms) som Gartner vill kalla dem, för att inte ge äran till Forresters namngivning från 2011.

Snabbväxande WP Engine har växt med hela 20 000 nya kunder de senaste 18 månaderna och har nu passerat 100 000 kunder i över 150 länder. Sverige är ett av dessa. Där växer bolaget bland de kunder som vill skala och globalt komma ut med sin fungerande WordPress-webb. Runt 750 000 webbplatser ska redan köras i egna molnmiljöerna. Nu topprekryteras det även för att komma ännu närmare toppspelarna. Ny Senior Vice President Global Engineering för WP Engine är även Ramadass Prabhakar, som tidigare haft liknande roller på Adobe, Magento och Bazaarvoice.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Klövern byter ut allt kommunikativt och all martech, nya lanseringar

De bygger vidare i snabbare takt genom förvärvet av Flywheel, en annan WordPress fokuserade hostingpartner. WP Engine har under 2020 även annonserat ett nytt partnerskap med HubSpot för att utöka de egna Marketing Automation, ABM och CDP- egenskaperna. Sedan tidigare äger man StudioPress och Genesis Framework samt jobbar nära med AWS och Google Cloud för drift och ett snabbt CDN-stöd.

En anledning till framgångarna är en tydlig och benhård filosofi kring WordPress plugins och 3:epartstillägg (kallad ”WP Engine Disallowed Plugins”). De delar som annars ofta kommit att sänka WordPress-webbar sett till prestanda och säkerhet. Oavsett om det finns 20 miljoner nedladdningar stryper de helt enkelt de plugins som inte håller måttet enligt egna mätmetoderna. Något som fått 3:e partstillverkare att faktiskt anpassa de egna plugins’en speciellt för WP Engine.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  HiQ köper upp ledande Adobe, commercetools och Liferay konsultfirma inriktade på offentlig sektor

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss