8 saker inför flytten till SharePoint 2010

In Nyheter, Office 365 SharePoint Online, SharePoint MOSS 2007 by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Greg Clark på C3 Associates har skrivit en lista över 8 saker ni bör tänka på innan ni flyttar till SharePoint 2010:

  1. Anpassningar, system integrationer och modules Glömt inte att tänka på unika delar för er organisation som de tredje-parts moduler ni kommer behöva. För dessa kommer att dyka upp.
  2. Records management och anpassning efter ert företag SharePoint 2010 har records management funktionalitet men dessa är relativt begränsade. Se efter hur långt ni kommer med den inbyggda.
  3. Vilka motiv inom ert företag finns för flytten. Kan ni spara pengar på flytten till SharePoint? Ökad nyttograd för använde? Försök räkna på dem alla. T ex med en SWOT analys. Skapa key performance indicators (KPI) för att följa projektet och flyttens fördelar.
  4. Pratar er IT-miljö samma språk som SharePoint? I SharePoint fungerar site-uppbyggnader och metadata och content typer på ett speciellt sätt. Det är viktigt att nå samma typ av arkitektur och skapa sig en bild över på vilken nivå integrerade verktyg kan fungera i samband med er SharePoint. Kan vara värt att skriva om en del för att få en nystart i samband med SharePoint projektet.
  5. Migration är inte kul.  Glöm inte användarhantering, URL länkar och att följa er säkerhetsmodell. Uppdatera policies och dokumentation.
  6. Välj rätt projektteam.  Teamet behöver förstå verksamheten och se hur data mappas mellan de två systemen. Ni behöver engagerade intressenter.
  7. Är ni redo att bli sociala? Tänk över så att de sociala delarna för användas av de kommande användarna. Ha en plan för bloggstöd, My Sites samt vem som får skapa listor, librarys eller team sites?
  8. Infrastruktur. Är ni uppdaterade inom er Microsoft miljö. Har ni rätt SQL Server miljö och version? Do you 64 bit servers? Active Directory stöd? Rätt version av MS Office?Ni behöver även miljöer för content migration och en test miljö. Ni kan även behöva script/verktyg för att frigöra, stöpa om och ladda in dokument och metadata från era befintliga system.

Kommentarer

  1. Pingback: Tweets that mention 8 saker inför flytten till SharePoint 2010 | Might Know Something Else -- Topsy.com

Leave a Comment