Adobe vill ta hand om formulärhantering och arkivering

In Formpipe Platina, Formpipe W3D3, Nyheter, Offentlig sektor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Även bjässen Adobe har ställt in siktet på svensk, offentlig sektor.

Den 25 november kommer det över ett eSeminar att talas om ”Datainsamling utan programmering – Samla in data från formulär med några enkla steg”. Främst kommer ISO-standarden PDF/A, ett specifikt PDF-format för långtidsarkivering av elektroniska dokument, diskuteras. Abobe skriver att:

”Vi tittar på hur du kan förenkla formulärhantering, granskning, arkivering samt säkra dina dokument och arbetsflöden med Adobe Acrobat 9 Professional”

Det amerikanska företaget är fortfarande främst B2C-fokuserade men funktionellt erbjuder de ständigt vidareutvecklade produkter (i detta fall betalversionen Acrobat 9 Professional) och ligger i kölvattnet av t ex svenska ECM/dokumenthanteringsföretag som W3D3 och Platina.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Barilla köper in D2C Commerce med 3D samt personaliseringsmotor på Adobe Experience Cloud

Kommentarer

  1. pdf i all ära, men att samla in data via ett pdf-formulär är inte speciellt 2009… Det är få tillfällen som det är motiverat att använda ”dokument” istället för att spara data i databaser och full frihet att analysera och presentera på alla möjliga sätt.

Leave a Comment