Adobe vill ta hand om formulärhantering och arkivering

In Formpipe Platina, Formpipe W3D3, Nyheter, Offentlig sektor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Även bjässen Adobe har ställt in siktet på svensk, offentlig sektor. Den 25 november kommer det över ett eSeminar att talas om "Datainsamling utan programmering – Samla in data från formulär med några enkla steg". Främst kommer ISO-standarden PDF/A, ett specifikt PDF-format för långtidsarkivering av elektroniska dokument, diskuteras. Abobe skriver att: "Vi tittar på hur du kan förenkla formulärhantering, granskning, arkivering samt säkra dina dokument och arbetsflöden med Adobe Acrobat... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at SEK1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. pdf i all ära, men att samla in data via ett pdf-formulär är inte speciellt 2009… Det är få tillfällen som det är motiverat att använda ”dokument” istället för att spara data i databaser och full frihet att analysera och presentera på alla möjliga sätt.

Leave a Comment