Apture.com Social Bar värd att titta på för inline content featuren

In Gratis, Nyheter, Sociala media / web2.0, Streaming by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

Apture.com från 2008 har släppt en ny update till sitt bidrag inom floran av social bar’s. Sociala bar’s är ramarna som täcker främst bloggar över, under, till höger och vänster om den content i mitten du vill läsa i fred.

I Apture’s fall är det inte bara en Wibiya social bar ripoff dock, de har lagt tid på att motverka uppgifterna och problemet att över 70% av en sajts besökare sägs snabbt scrolla ned på en sida, vilket gör att topplogon och sökfälten försvinner ur synfältet. Kan nog stämma, men lika fortgår det väl att scrolla upp då man vill nå sökfältet. Logo’n har besökaren nog redan klart för sig vilken den är, de har ju nått URL:en genom att skriva in eller klicka sig in en gång.

Spel, kartor, filmer, översättningstjänster, bildgallerier och återupprepningar av sajtens RSS- och Twitter-feeds, som inte tillför så mycket, har strippats bort. En egen logo finns yta för, den ska täcka det första ”problemet”. Men i toppbaren finns även de sedvanliga Share-knapparna för share Facebook, Twitter och Mail finns med i toppbaren. Det är väl OK. Skönt att de andra 272 valen á la AddThis äntligen börjar försvinna.

Intressantare än, den ganska irriterande, bar’en är hur Apture även ger möjligheten att á la kontextuella inline ads eller gamla Snap.com, öppna sökfält, Youtube-visningar och annat innehåll du själv väljer som egna lager:


Den har blivit riktigt kompetent idag. Snabb är den också enligt MKSE.com tester, iaf jämfört med styggelser som Infolinks och Kontera.

Jardenberg körde Apture toppbar’en ett tag, men tog bort den.

Kommentarer

  1. Ja, det blev lite mycket och jag hade mycket bättre respons på wibiya-baren i botten. Att köra båda kändes inte som en option på sikt.

    Jag har inte tagit bort apture, bara stängt av topp-baren.

  2. Ljushastighetssnabba kommentarer som vanligt. Trots jag inte ens länkade till någon speciell Jardenberg.se-sida ;)

  3. Sitter jag bara så till att jag kan kommentera så finns det ingen anledning att dra ut på det. Och jardenberg är ju ett ganska lätt namn att bevaka ;)

  4. Pingback: Förändringar på bloggen | Svensson

Leave a Comment