Anti-personaliseringstrendens förlorare inom CRM och CX

In Nyheter, AI, Machine Learning, Botar, API, Content Marketing, CRM Customer Relationship Management, CXM, E-handel, Gratis, Lojalitetsprogram, Marketing Automation, Modul / Extension, Online Marketing, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Gartners omskakande, nya rapport att 80 procent av alla CMO:er väntas lägga ned sina försök till individanpassad personalisering rör om i branschen. Väldigt många, främst privata företag, har under det senaste halvdecenniet blivit ägare av kostsamma Marketing Automation-lösningar, CRM-jättesystem och mångåriga, omfattande CX-satsningar. De kan nu tvingas tänka om rejält. Inom en femårsperiod väntas marknadsförare med investeringar i personalisering och olika typer individanpassningsprojekt att ha trappat ned och i vissa fall helt övergett försöken att skapa... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Författare

  Hej!

  Bra artikel
  Några små kommentarer:

  1. Även om denna prediktion som Gartner kommer med är en klickdrivare och försöker sälja deltagande till deras CXM konferens i London, så poängterar den en ganska viktig grej – CMO/Marknadsorganisationerna som inte lyckas (och de är många!) är snart (nu!) i blåsten. Det är inte en lätt utmaning, varken tekniskt eller strategiskt, för att inte snacka om ledarskapet i en transformation. Huvuden kommer att rulla (som i USA 2016-2017) – det ser vi redan.

  2. De största problemen som vi på Avaus ser är: 1) Kunddata (brett begrepp, både 1st och 3rd party, online och analogt) och förmågan att aktivera i alla kanaler (ofta ser vi att man har fina modeller, men enbart någon procent av kundtouchpoints är personaliserade) 2) Content (förmågan att planera, producera, distribuera) 3) Ledarskapet och strategin. Martech är lätt att köpa, digital transformation i Marknadsföring och Sälj löser sig inte bara med det. Och börjar man snacka inhousingtrend så är det nästan garanterat att man är i den 80% som inte lyckas!

  Mvh,
  Emma Storbacka
  Avaus

Leave a Comment