Anti-personaliseringstrendens förlorare inom CRM och CX

In Nyheter, AI, Machine Learning, Botar, API, Content Marketing, CRM Customer Relationship Management, CXM, E-handel, Gratis, Lojalitetsprogram, Marketing Automation, Modul / Extension, Online Marketing, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Gartners omskakande, nya rapport att 80 procent av alla CMO:er väntas lägga ned sina försök till individanpassad personalisering rör om i branschen. Väldigt många, främst privata företag, har under det senaste halvdecenniet blivit ägare av kostsamma Marketing Automation-lösningar, CRM-jättesystem och mångåriga, omfattande CX-satsningar. De kan nu tvingas tänka om rejält. Inom en femårsperiod väntas marknadsförare med investeringar i personalisering och olika typer individanpassningsprojekt att ha trappat ned och i vissa fall helt övergett försöken att skapa...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Författare

  Hej!

  Bra artikel
  Några små kommentarer:

  1. Även om denna prediktion som Gartner kommer med är en klickdrivare och försöker sälja deltagande till deras CXM konferens i London, så poängterar den en ganska viktig grej – CMO/Marknadsorganisationerna som inte lyckas (och de är många!) är snart (nu!) i blåsten. Det är inte en lätt utmaning, varken tekniskt eller strategiskt, för att inte snacka om ledarskapet i en transformation. Huvuden kommer att rulla (som i USA 2016-2017) – det ser vi redan.

  2. De största problemen som vi på Avaus ser är: 1) Kunddata (brett begrepp, både 1st och 3rd party, online och analogt) och förmågan att aktivera i alla kanaler (ofta ser vi att man har fina modeller, men enbart någon procent av kundtouchpoints är personaliserade) 2) Content (förmågan att planera, producera, distribuera) 3) Ledarskapet och strategin. Martech är lätt att köpa, digital transformation i Marknadsföring och Sälj löser sig inte bara med det. Och börjar man snacka inhousingtrend så är det nästan garanterat att man är i den 80% som inte lyckas!

  Mvh,
  Emma Storbacka
  Avaus

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.