Så tycker utvecklarna om Adobes köp av Magento

In Adobe AEM, Adobe Commerce / Magento, E-handel, Gratis, Modul / Extension, Nyheter, Open source PHP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Adobes resa som ägare av en open source e-handel har börjat. På Twitter tog det inte många minuter innan utvecklare och användare av Magento e-handel uttryckt sina åsikter om det nya sammanslagna bolaget:

”Vad händer med open source plattformen? Adobe handlar ju enbart om licensierade produkter trots allt?”

”Betyder detta att vi äntligen kan bli av med Magento 1s föråldrade kod som ligger kvar i Magento 2? Det vore bra. Eller, bara se till att skapa en produkt som faktiskt kan passera alla unit tester som följer med inom koden #lyckatillAdobe”

”Toppen. Skräp köpte just skräp. Kanske bygg en produkt som faktiskt kan styras lagom till 2019?”

”Snälla. SLUTA med detta. Det är FEL”

”Wow. Bara Wow”

Synpunkterna på de näst senaste ägarna Permira Funds fokus att bara putsa upp ytan för att ta bättre betalt per licens dök därmed snabbt upp, liksom den bild många har av Adobe som en kommersiell aktör utan alltför stort intresse av något som har med öppen källkod att göra. Adobe I/O och vissa öppna initiativ på sistone till trots.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Svitidén och svitrankingen står och stampar i senaste Forrester Marketing Suites 2022

Detta är något Adobe måste adressera. Magento 2 communityt stog bakom över 24% av all kod som gick in i produktens kärna i senaste större releasen. Dessutom jobbar de till vardags hos de partners som står för en annan stor del av produktutveckligen och nätverket.

Vill ni se alla Digitala Labb som byggts av olika byråer och IT-konsulter runt om i Sverige?

MKSE.com har samlat på sig en lista med alla investeringar.