Avega och Ericsson ifrågasätter outsourcing, totala kostnaderna högre än billig indisk timpeng

In Nyheter, Offshore development by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Svenskbaserade konsultförmedlaren Avega har givetvis ett egenintresse i att presentera denna typ av uppgifter, men stämmer de sammanräknade siffrorna och resultaten så är det banbrytande uppgifter. Dessutom signerade en större konsultköpare som Ericsson under en längre period.

De senaste årens mjukvaruutveckling tillsammans med Ericsson i Kista har nyligen utvärderats av Lars-Ola Damm (Digital Business Systems Ericsson) samt Darja Šmite, professor vid Blekinge Institute of Technology.

I utvecklingsprojekt som berört ”legacy” produkter och system ska de båda forskarna kunnat få fram kvantitativa data kring hur övergripande prestanda påverkas, samt de har identifierat ett antal gömda kostnader associerade med involverade offshoreteam.

Damm och Šmite har i samband med detta tagit fram ett nytt tillvägagångssätt för att räkna på den slutgiltiga timkostnaden inklusive dessa nya gömda kostnader, som involverar skillnader i produktivitet. Under ett seminarium den 5 oktober ska de gå igenom två exempel kring faktiska kostnader med offshoreing till t ex Indien.

Redan nu avslöjar Damm och Šmite att de slutgiltiga totala kostnaderna för Ericsson blev mycket högre än de kortsiktiga vinsterna baserat på timkostnad.

Allt om offshore och upphandlingar i Sverige

Håll koll på det senaste. Här listas alla nyheter.

Leave a Comment