Bet365 ger bort content för miljontals kronor

In Nyheter, Play-kanal / Multimedia by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Bet365, Bwin och Betfair är pionjärer inom content, hantering av innehåll på nätet. Just nu sänds gratis, live sport på nätet. Bl a italiensk fotboll som gammelmedia konkurrenten Canal plus månatligen eller on-demand kan ta hundratals kronor för per användare.

bet365 live

Live och helt gratis. Inga 3:e parts program behövs.

Att webb-TV besökarna rör sig nära bettingmaskineriet och registrerar sig räcker för spelbolagen. Förutom Serie A stremas VM-kval, Uefacupen, Champions League-kval, ATP-touren i tennis och träningslandskamper helt gratis.

Denna typ av investeringar tillhör ovanligheterna. Det kostar enorma summor för att köpa loss fotbollsrättigheter från företag som Lagardère och IEC in sports. Även när du sänder över multimarknader.

Vi har mer på samma ämne:  SVT, Philips och Bonnier handlar upp svenskt populärt SEO Enterprise-verktyg

Men det kan vara värt det. Bet365 med marknadschef Jörgen Sparredal är aggressivast i Sverige. De sänder årligen över 4000 event. Och visst har den, i webbsammanhang, extremt stora investeringen gett resultat. Sajten klättrar i popularitet, snabbare än konkurrenterna.

Det här är vägen innehåll, content kommer att vandra. SVT, TV4 och TV3 satsningarna Play, Replay och Play med tidsbegränsat, tidigare sänt material känns mossigt när tiden framför datorn allt snabbare knaprar i sig alla 70-, -80 och 90-talisters TV-tid.

Vi har mer på samma ämne:  Sopra Steria vinner Sveriges Television, Sveriges Radio och Covidbevis

Mediaföretagen är dessvärre fortfarande mycket främmande för att investera större summor på webbinnehåll. Det är oprövat och därmed ”lite läskigt”.

Det går dessvärre inte att vänta för länge. Det är som med film och musik för livesport och event. Piratalternativen finns bara ett knapptryck bort.

Tekniken då? En egenutvecklad flash-spelare används. Det är förvisso bara OK webb-TV kvalitet och sändningarna hackar nästan ständigt.

Kommentarer

Leave a Comment