Blockera Ad Block, snart kräver annonsörerna det

In Analys / Statistik, Featured, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

Dags att slå tillbaka mot de procent av era besökare som installerat Ad Block Plus och andra ad blockers? Adblock Plus regel #*(src*=http://pagead2.) som dödar reklamannonsen dödar den inte egentligen, den bara "gömmer" reklamen. Så - här finns en beskrivning för hur du aktiverar reklamen igen: function TestPage() { if ($('.myTestAd').height() == 0) alert("Ge mig valuta för min marknadsbudget!"); } När jag våren 2008 förklarade för Resumé om AdBlocks framfart hördes röster från mediahusen att det...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Att antalet AdBlock-användare ökat som det gör beror väl till största delen inte på att man vill undvika reklam så mycket som man vill undvika att hamna på siter som är överhopade med flash-reklam och mer eller mindre fungerande script samt all information som samlas för att undersöka mitt surf-beteende.

    Men det är byggt på hur jag ser på själv vill se reklam. Jag har inget emot reklam, utan blir emellanåt glad när jag genom reklamen får tips om något som passar mig.

    För min del passar det mycket bättre med en flash-blockerare (klicka-för-att -starta-flash) är en AdBlock.

    Gärna reklam, men döljs det jag vill läsa och det blir svårare att komma åt det då blockerar jag reklamen som stör!

  2. Kan föreställa mig att man ska vara rätt nöjd med 0,60% och inte jaga efter det – det kommer ändå raskt att följas av en workaround i en ny version av AdBlock och denna kommer att installeras av 97% av de 0,60%… Det är ett race som jag som annonsör skulle vänta med att ge mig in i.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.