Blockera Ad Block, snart kräver annonsörerna det

In Analys / Statistik, Featured, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

Dags att slå tillbaka mot de procent av era besökare som installerat Ad Block Plus och andra ad blockers? Adblock Plus regel #*(src*=http://pagead2.) som dödar reklamannonsen dödar den inte egentligen, den bara ”gömmer” reklamen.

Så – här finns en beskrivning för hur du aktiverar reklamen igen:

function TestPage() {
  if ($('.myTestAd').height() == 0)
    alert("Ge mig valuta för min marknadsbudget!");
}

När jag våren 2008 förklarade för Resumé om AdBlocks framfart hördes röster från mediahusen att det inte var något jätteproblem. Mediahusen får förvisso fortfarande betalt. Annonsörerna som inte vet hur många som inte tar del av reklamen är förlorarna.

Men idag känns det lika förvånande att knappt några valt att använda denna möjlighet inom sitt CMS.

Annonsörerna är välutbildade och borde snart komma att kräva anti-blockers. Och annonsutrymmesförsäljarna borde sälja in stödet som en USP.

Sedan Resume.se-artikeln har antalet Ad Block Plus användare femdubblats. Det finns även för snabbväxande Chrome. Programmet har hämtats ytterligare 73 004 000 gånger, det vill säga 91 004 715 nedladdningar.

Samtidigt ska det sägas att på hela internet är antalet blockers få (mars 2010). Problemet gäller främst teknik- eller mediaintensiva nyhetssajter med teknikinsatta besökare:

Kommentarer

 1. Att antalet AdBlock-användare ökat som det gör beror väl till största delen inte på att man vill undvika reklam så mycket som man vill undvika att hamna på siter som är överhopade med flash-reklam och mer eller mindre fungerande script samt all information som samlas för att undersöka mitt surf-beteende.

  Men det är byggt på hur jag ser på själv vill se reklam. Jag har inget emot reklam, utan blir emellanåt glad när jag genom reklamen får tips om något som passar mig.

  För min del passar det mycket bättre med en flash-blockerare (klicka-för-att -starta-flash) är en AdBlock.

  Gärna reklam, men döljs det jag vill läsa och det blir svårare att komma åt det då blockerar jag reklamen som stör!

 2. Kan föreställa mig att man ska vara rätt nöjd med 0,60% och inte jaga efter det – det kommer ändå raskt att följas av en workaround i en ny version av AdBlock och denna kommer att installeras av 97% av de 0,60%… Det är ett race som jag som annonsör skulle vänta med att ge mig in i.

Leave a Comment