Bonnier väljer WordPress för storsatsningen Resor.nu

In Gratis, Javascriptramverk, Nyheter, Open source PHP, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström5 Comments

TV4.se och Expressen.se (Bonnier) har lanserat nya Resor.nu WordPress 2.9 CMS.

Resor.nu blir helt klart en av de större svenska releaserna på WordPress open source plattform. Plattformsvalet är så klart lustigt då det kommer flera månader efter att krisade (?) Bink basunerat ut beslutet att ”allt” som Bonnier släpper framöver ska ligga på EPiServer CMS.

Sajten, som väntas bli en utmanare till Schibsteds / Aftonbladet.se Destination.se,  bygger på Momondo sökmotor för resor. Ett eget Theme har producerats för design. Delar av sajten ska även vara byggda med HTML5 av TV4 New Media.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Rekordaktiv eventperiod, nu har årets första digital- och webbtävling avgjorts, vinnare är..

Puffar på sajten listar givna val som Populära resor, Billigast just nu, etc. Viper’s Video Quicktags v6.2.1, WP-Super-Cache samt Disqus är andra Extensions plugins som använts.

Gissar att beslutet kommer välkomnas av den WP-tokiga bloggosfären. Men ni i denna bubbla ska veta att det Per Åström och co. gör inom WordPress på TV4/Bonnier är minst sagt avancerat. Knappats samma sak som modulinstallation genom FTP-flytt av filer och tryck på Aktivera. Det är motsvarande tyngre Drupal-uppdrag.

I IT-konsultvälden har de senaste månaderna nya behov inom relativt tung WP / PHP kompetens dykt upp. Det räcker knappast längre med att ”bara kunna WordPress” för att kunna åta sig dessa uppdrag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ESNY byter byrå, bygger ny ID i ESNY Global

Kommentarer

  1. Pingback: jardenberg kommenterar – 7 Apr, 2010 | jardenberg unedited

  2. @Jocke : Ang. ”Ehh, nej? Det var det väl ändå ingen som trodde” – Jo! Du ska se vilka ”WP-kompetenser” som dyker upp ;)

  3. Hrm, förstår inte varför någon skulle tro att ett wp-proj handlar om att aktivera några pluggar?

  4. Många av de som kallar sig WP-experter kan inte PHP och vad ska de göra om inte bara ”aktivera några pluggar” och förändra ett tema utan PHP-kompetens?

    Hur många kan och använder sig av versions hantering av sin kod?

    Så alltså stämmer påståendet av Martin.

Leave a Comment