Claremont och Storm bygger ”headless” Umbraco e-handel åt Svenska Färghusgruppen

In E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Storm Commerce, Umbraco by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Resurskonsulterna på Claremont har tillsammans med produktföretaget Storm Commerce och en headless Umbraco-installation fått bygga ny e-handel åt Svenska Färghusgruppen. Uppdraget bestod först med att ta fram en ny strategi för e-handel, därefter vann gruppen även uppdraget att bygga de nya e-handelswebbarna.

Svenska Färghusgruppen, en centralorganisation för 17 färghandlare, vill med satsningen nå ut till en bredare marknad och öka försäljningen mot privatpersoner. Den nya e-handeln ska ge färghandlarna möjlighet att stärka sina lokala varumärken samt försäljning. Svenska Färghusgruppen vill skapa en lika bra kundupplevelse på nätet som i de fysiska butikerna. Användarvänlighet och möjlighet att låta besökarna ta del av både inspiration och pedagogiska guider är viktiga stöd i köpprocessen.

”- Vi är väldigt glada att hälsa Svenska Färghusgruppen välkomna som ny kund och Claremont som ny Solution Partner till Storm Commerce. Claremont är ett expansivt bolag som har bred kompetens inom såväl e-handel som PIM och affärssystem, vilket gör dem väl lämpade som partners till oss.”

Säger Michael Hallberg, CCO Storm Commerce.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Advokatbyrån köper in Umbraco av Sublime