Cognizant Netcentric tar över all Adobe utveckling på Volvo Group

In Adobe AEM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update: Cognizant går som tåget i Sverige just nu. Accentures lokala nemesis i USA vinner på kort tid över ännu ett jättekontrakt bland de konkurrerande offshore-leverantörerna. Denna gång är det Volvo Group, som tidigare jobbat med sin globala webb och volvo.com tillsammans med bl a Publicis Sapient (mycket omfattande projekt vi skrev om 2016). De får nu lämna över huvudansvaret för Adobe AEM-kontot till Cognizant och specifikt den nyförvärvade Netcentric enheten.

Netcentric ska visat sig vara rätt partner för Volvo i den lokala konkurrensen då de verkligen behärskade produkten och kunde addera kompetens och inte bara ”Powerpoint-lösningar” till Volvo. De har 600 anställda och 300 Adobe AEM certifieringar. Inte så märkligt, Netcentric med grundarna Gerhard Gerner och Elian Kool har haft roller som arkitekter och högsta partnerstöd inom all utveckling ända sedan CQ5-tiden i Schweiz. Långt innan Adobe gjorde om produkten till AEM. De ska enligt uppgift tom. varit med och byggt upp själva kärnan tillsammans med CQ5s David Nuescheler, Jean-Michel Pittet och co. Rätt typ av senior kompetens som verkligen kan lösa ett storbolag som Volvos alla CMS-knutar. Som uppstår över tid.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Accenture, TCS och Infosys är bäst på outsourcing i Norden

Det berättar representanter från företaget för MKSE.com under torsdagens CXM Space. Där även Volvos Michael Nordgren, Product Owner VGPIP, Volvo Group fanns med på scen för att berätta om Volvo-gruppens globala utmaningar med utrullning och samstyrt innehåll. Volvo Groups contentproducenter ansvarar för innehåll över ett 80-tal marknader, dubbla antalet språkstöd samt olika typer av fallbacks och löpande redigeringsmöjligheter av allt. Med flera olika godkännandesystem och processer för de olika kanalerna innehållet ska ut på.

Cognizant adderar därmed ännu en svensk industri-megareferens till sin färska lista. De vann nyligen huvudansvaret för Episervers jättekonto Electrolux, (framför t ex indiska Wipro-leveranser av SAPs alternativa webbmjukvara). Det tillsammans med den lokala partnern Bombay Works. Inte illa, för det är inte längre alla våra klassiska svenska industribolags webbar som fortfarande sköts från Sverige.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  IT-konsulten och digitalbyrån med 48 procent vinstmarginal

Just tyskgrundande enheten Cognizant Netcentric öppnade faktiskt upp i Sverige redan 2018 och har sedan dess bearbetat kontot för att få affären. Även mer kreativt inriktade Congizant Zone Digital ska ha öppnat upp i Sverige samma år.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss