Contentful byter VD, intressant med erfarenhet från ”världens största tech-IPO 2007”

In Contentful, Headless / Decoupled CMS, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Inte bara Sitecore skiftar på VD-tronen, nu är Steve Sloan ute efter runt 4,5 år. Ny in är SignalFx CEO Karthik Rau som bl a tas in för sin erfarenhet inom tech-IPO:s. Även om det var ett tag sedan, 2007 var han med i gruppen som ledde VMWare noteringen som då kallades världens största tech-IPO.

0 h
i veckan sparar Contentful kunder genom använda genAI
AD:  

Få ovärderliga råd och kunskap inom området. Öppna upp ett MKSE.com expert online videosamtal på några minuter. Skaffa ett MKSE 🔭 Premium konto idag. En del av MKSE Patreon medlemskapet. Experutvärdering, personligt stöd plattformsval, intel/databastillgång och rådgivning längs med vägen.

På cloudmonitoringsföretaget SignalFx var han med och sålde hela bolaget till Splunk i en 10 mdr SEK-affär. Steve Sloan i sin tur hade mer av en produktbakgrund, han kom från en roll som produktchef på Twilio och SendGrid. Under sin tid på bolaget tog han Contentful från under 400 Mkr till runt 2 mdr SEK omsättning på fyra år. Samt vad som senast var en massiv 50+ mdr SEK värdering i ett gynnsamt cloud/headlessbörsklimat. Idag jobbar runt 800 anställda på Contentful.

Största konkurrenten Contentstack har tagit in runt 1,7 mdr SEK och värderas till runt en tredjedel, hälften av Contentful. Hela headlessmarknaden värderades av Allied Market Research till runt 550 mdr SEK vid 2030 års ingång. Men det var samtidigt en siffra som togs fram mitt under de riktigt goda dagarna i slutet av 2022 då intresset för headlessaktörer var rejält på topp och de nischade aktörerna ännu inte riktigt hade utsatts för samma konkurrens ”hur egna terminologin” kunde nyttjas. Idag har svitgiganterna Salesforce, Adobe, Optimizely m fl hunnit ikapp och börjat få fäste med samma typ av paketeringar och teoretisk argumentation om varför kunder ska stanna kvar i deras biosfär och techstack-miljö.

Karthik Raus första aktion som ny VD? Att prata genAI, han berättar i ett nytt uttalande att 800 kunder som Contentful pratat med berättar att hela 37 procent av dessa ska kunna spara 5-10 timmar per vecka idag genom att framgångsrikt använda olika typer av ”GenAI Tools”.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Satsning på headless och lojalitetsklubb i nya Strawberry.se