Contentsquare tar in 6 mdr, presidenten gratulerar

In Analys / Statistik, CDP, DMP, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Som sagt, än avslutas M&A-processer, det byggs ”martech-skrapor” och doubledigit miljardvärderingarna av CX och headlessaktörer består. De nya ägarna till Hotjar och den stora visionären kring lösningar i post-cookies värld, franska ContentSquare har rest kapital igen. Bolaget, med produkter som DXP Analytics tar in 6 mdr SEK på en värdering om hela 56 mdr SEK. Trots rådande börsklimat en fördubbling mot 2021 års värdering. Det fick tom. President Macron att gå ut i ett citerat gratulationsmeddelande. Filosofiutbildade Emmanuel Macron verkar däremot misstolkat sina landsmän för att vara en CMS-aktör i sitt uttalande. Contentsquare jobbar främst med analytiska produkter och datainsamling, inte webbyggande.

Alla svenska kunder som valt att gå MACH, headless och decoupled på sistone hittar ni i MKSE.com dagligen uppdaterade headlessektion. Läs allt här.

IKEA och OKQ8 är två av rätt få svenska bolag på kundlistan, men Contentsquare lockar med att säga sig adressera en total addressable market (TAM) på runt 340 miljarder med sina analytiska produkter. För analysera gör de franska bolagets runt 1500 anställda på 17 kontor. De analyserar 3200 miljarder kundinteraktioner månatligen och 2,5 miljarder finansiella transaktioner dagligen.

Pengarna ska användas till produktutveckling R&D, geografisk marknadsexpansion och förbättringar. Series F pengarna drevs främst in från investerarna på Sixth Street. Som nyligen även gått in i Amplience, Emplifi, Heap, SnapLogic, FC Barcelona och (!) Real Madrid C.F. Santiago Bernabéu Stadium genom Legends.

Med förvärvet av Hotjar fick fransmännen snabbt en större kundlista att bearbeta.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Vaimo satsar på Zendesk, köper upp The Service Corporation