CSports misslyckas att leverera, hatas av AIK-are

In Nyheter, Play-kanal / Multimedia, Streaming by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

I en tid när det tar 4 sekunder att via en Firefox webbläsare aktivera nya, klustrade cloud computing lastdämpare är det nästan lustigt att inte Canal+ / C More Entertainment AB med Mats Örbrink i Stockholm lärt sig av tidigare misstag under åren.

Redan under derbyt AIK mot Djurgårdens IF den 24 september 2007 uppdagades att inte webb-TV kapaciteten stod pall. Sändningarna hackade och Canal+ tvingades betala tillbaka pengarna till samtliga webb-TV tittare. Problemen har därefter bara fortsatt.

Canal+ on-demand betallösning CSports har funnits i flera år. Trots erfarenheten, och att det dessutom talats om flera veckor om matchen, misslyckades de att leverera.

Vad som kallats ”Tidernas största Allsvenska match”, det helt avgörande guldmötet mellan AIK och Göteborg, sänkte betaltjänsten totalt. Det gällde även besvikna kunder som i god tid beställt och betalt (109:- SEK per match eller Säsongskort för 2499:- SEK) matchen i förväg. Och det gällde inte bara den streamade sändningen.

Denna gång var det dessutom ett sådant tryck att tom. CSports.se CMS samt databaser gick ned. Köpintresserade besökare möttes enbart av ett oformatterat ”The service in unavailable” på CSpors.se. Både timmen inför avspark och under hela guldmatchen. Även supporten kraschade kort därefter och ett temporärt meddelande lades upp på hemsidan (då den var tillgänglig): Canal + inte kunde hantera alla som ringde in för att klaga.

Krascherna har lett till en flod av Twitter-kritik mot Csports och Canal+.

MPS har sedan tidigare hanterat streamad video åt CSports.

Det ska tilläggas att inte ens Radiosportens webbsändningar stod pall. De fick enligt uppgift lämna över sin utrustning till vanliga FM-radio Radiosporten för att de skulle klara publiktrycket. Även de illegala P2P / Sopcast sändningar som upprättades stängdes ned av Justin.TV respektive Ustream då de snabbt nådde tjänsternas kapacitetsbegränsningar (10 000+ samtidiga tittare).

Kommentarer

  1. För övrigt måste det mest i den Morgan Stanley rapporten varit mumma för aktörer som Qbranch, BaseFarm, IP-Only, Q-brick och Stremio.

Leave a Comment