Dalademokraten.se live på WordPress CMS

In Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Update: Dalademokraten.seWordPress 3 CMS har sett världens ljus. En Dotunited produktion som är responsive, men redan i upplösning 1000 pixlars bredd anpassas för smartphone (?) i en väldigt högupplöst, rätt otrevlig variant (skral design, lustigt placerad sökfält etc.) för de som bara råkade ha den skärmbredden på webbläsaren.

dalademokraten

Det var blott två år sedan Dalademokraten valde att gå vidare med EPiServer CMS. Ett beslut dalmasarna med Göran Greider sedan dess valt bort för att slippa licensavgiften.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Hårvårdsproduktföretaget handlar upp ny partner, bygger e-handel

Trist för EPiServer-lägret där denna tidiga tidningsreferens hjälpte till att ta gänget in i hela Bonnier-sfären. Leverantören av den tidigare EPiServer lösningen togs fram av Flowcom, ett bolag där delar av de anställda också numera främst är aktiva inom WordPress.

I 1000+ pixlar syns plötsligt en högerställd annonsyta, några olika sorters nyhetsstorlekar, en header med temperatur etc. samt länkar till bloggar. Tidningens nyheter ”smalnar av” mot slutet av sidan på ett lite märkligt sätt. Artikelsidorna har ”Relaterade artiklar” i textform, en enkel ”dela-bar” samt teman som ”Mora”. Enkelt men samtidigt väldigt överskådligt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Naturvårdsverket tar in ny webbyrå, bygger på WordPress och Apsis

Annonsytan på artikelsidorna verkar inte helt iordningställd.

Västerbottens-Kuriren pluginen Arlima ska ha använts. Även Wooslider, Flexslider och Fancybox pluggades in.

Kommentarer

Leave a Comment