Django och Facebook Graph ut, Drupal in hos Sjöräddningssällskapet

In Contentful, Drupal, Headless / Decoupled CMS, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

För sju år sedan var Sjöräddningssällskapet föredömligt tidiga att i samarbete med Forsman & Bodenfors och Django-specialiserade Aino ta fram en content management framework lösning på Django (skriven i Python). Då ansågs det både modigt och modernt att våga överge mer traditionella CMS.

Men nu när samma trend tagit fart med hjälp av headless/decoupled-lösningar som Contentful går åter igen Sjöräddningssällskapet i motsatt riktning. De återvänder till standardiserade CMS och en Drupal 7.

Strax innan sommaren valde Sjöräddningssällskapet även att handla upp en ny partner för Sjöräddning.se. Det blev Kodamera som framöver kommer att sköta sällskapets Drupal 7-installation. Kodamera berättar de ska jobba med support, drift och datadriven förädling.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Flytt till Google GCP räddar Nordnet i pågående hackerattacker, köper headless

Sjöräddningssällskapet har varit tidiga med API-integrationer som Facebooks Graph API, yr.no data och Youtube-integrationer. Kustväderdata hämtas fortfarande från yr.no (levererat av Meteorologisk institutt och NRK) på en sida. Men Facebook Graph verkar vara borttaget.

I drygt 100 år har Sjöräddningssällskapet organiserat frivilliga sjöräddare. Idag har organisationen 70 räddningsstationer, fler än 200 räddningsbåtar och 2 100 frivilliga sjöräddare längs landets kuster och i de stora sjöarna.

Sjöräddningssällskapet är en ideell organisation som drivs tack vare donationer och medlemsavgifter från de 107 000 medlemmarna.

Leave a Comment