Drupal-certifiering – Äntligen ett sätt att kontrollera kompetens

In Drupal, Featured by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Behovet av en certifiering har det talats länge om. Den stora mängden Drupal-projekt idag har gjort det nödvändigt att verkligen kunna validera kompetens.

Framgångsrika projekt och leverantörer vill inte se sig långsiktigt drabbas av lokala, mindre framgångsrika installationer. Dessutom finns behovet av ett globalt stöd för alla framgångsrika partners att luta sig mot.

Efter mycket om och men och ett mångårigt uttalat behov, både av beställare och bland leverantörer, ska det i april 2014 äntligen gå att bli en ”Acquia Certified Developer”. Det sker inom ett så kallat ”Professional Track” för utbildning.

drupal ninja

För specialisering tillkommer sedan ett ”Special Track” med möjlighet att bli ”Frontend specialist” samt ett track med möjlighet att bli ”Back-End Specialist”. Utbildningen genomförs av Kryterion Testing Centers med över 750 olika platser för utbildning och certifikation.

Acquia lockar in partners att certifiera sig genom följande argument:

  • Establish your credibility and expertise with your peers
  • Give you more visibility within the marketplace
  • Provide you with a formal certification in a dynamic field

De första partners som lyckas ta certifieringen lär kunna dra nytta av den i större upphandlingar under 2014 och framöver.

Tipstack till Mikke Schiren.

Kommentarer

  1. det tog bara 14 år. känns som en enkel åtgärd som kunde gjort mycket för drupal under åren.

Leave a Comment