Duni skrotar EPiServer Commerce, öppnar oigenomtänkt Askås e-handel

In Check out/Kassasystem, Lojalitetsprogram, Microsoft .NET, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

De noterade bolagens nya e-handelssatsningar står som spön i backen de senaste månaderna. Nu har även duknings/take away företaget Duni öppnat nytt.

För omkring 18 månader sedan berättade Capgemini för MKSE att de skulle bygga en EPiServer Commerce åt Duni. En av deras ”tio utvalda kunder”. Vad som hände med det projektet är okänt. Ännu en nesa för EPiServer som har Duni som referenskund och levererat CMS åt dem i flera år med leverantörena KAN och Kodexe.

Tyvärr är den lösning som nu öppnats upp en variant på utlänkad URL och med fristående, egen design. Ännu mer förvirras besökaren av att det finns kvar en Duni.com-topp-bar som vid navigering leder till B2B-del, sök och uppenbara ”För hemmet”. Men inte till den nya e-handeln (!).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Askås e-handel ökar, en av få som inte vill sälja

Duni

Den gamla sajten med sin mer utdaterade målgruppsingång i fokus (dessa var populära runt 2009-2010) förvirrar ännu mer genom att fortfarande erbjuda en fixerad ”Inköpslista” (som inte följer med vid scroll) i topp. Den har då inget med den nya e-handeln att göra. Tänk så svårt det ska vara att få olika delar av en verksamhet att hänga ihop.

Sajten då? Lite Pinterest-känsla (det sociala nätverket länkas det även till) fast få erbjudanden på startsida, en större fixerad toppmeny (med moms-val) och trygghetssymbolik. Produktsidorna är rätt klassiska och satsar på egna ”omdömen”, ej från en central aktör vilket gör att produktsidorna vid lansering känns aningen obesökta.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Hulténs släpper ERP-kopplad e-handel på litium av Kodexe

Askås internetbutik avancerad e-handel finns i botten och Säfflegänget ska även fått designa den nya SaaS-lösningen. Artikelfiltrering och Lojalitetsprogram (CLM) används som Askås-moduler. Det ska finnas en SAP-integration samt betalning sköts via PSP Klarna och DIBS.

Varumärket Duni säljs på över 40 marknader och är marknadsledande i Central- och Nordeuropa. De är ungefär 1 900 anställda i 17 länder. Huvudkontoret finns i Malmö och tillverkningsenheter i Sverige, Tyskland och Polen. Företaget är noterat på NASDAQ OMX Stockholm.

Kommentarer

  1. Capgemini arbetar med olika plattformar beroende på marknad och användningsområde. I Norden är EPiServer en viktig plattform som vi arbetat med sedan många år och har en i högsta grad aktiv satsning kring. Duni gick live på EPiserver Commerce för mer än ett år sedan och är en av flera e-handelsimplementationer vi är/varit inblandade i.

Leave a Comment