Fler lönsamma kundrelationer i Rustas nya CRM-satsning

In Content Marketing, CRM Customer Relationship Management, CXM, E-handel, Lojalitetsprogram, Norce / Jetshop / Storm Commerce, Nyheter, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Fler svenska CRM- och lojalitetssatsningar inför midsommar. Det är tidigare mer ”ehandelsaviga” Rusta som satsar på ett eget, omfattande och nytt CRM-projekt. Även Rusta är sedan tidigare en Voyado användare i en synk med Infobaleens plattform för kunddata. Som i sin tur ska ha upprättats och drivits in med hjälp av olika maskininlärningsmodeller.

CRM-projektets mål är att säkerställa Rustas fortsatta arbete med att skapa långsiktiga och lönsamma kundrelationer. Club Rusta finns idag på fyra marknader och är ett strategiskt och operativt CRM-initiativ som innefattar optimerade nyhetsbrev, olika automationsflöden samt strategiska utvecklingsfrågor. Syftet med Club Rusta ska främst vara att öka återköpsgraden.

För ”e-handel” / listor jobbar Rusta fortfarande med en svensk Norce / Storm Commerce/Jetshop Content Cloud och CMS lösning (då på https://hembestallning.rusta.com). Men på Rusta.com finns enbart e-handelsdelar som ”inköpslistor med formulär” och vissa semi-omnikanalskopplingar till butik. Det ska även finnas ett tidigare Episerver CMS och Commerceplattformsstöd för att sköta just inköpslistorna.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Hårvårdsföretag väljer Norce e-handel av IVEO för alla sina varumärken