Hubspot slår besöksrekord, utreds samtidigt av polis

In CRM Customer Relationship Management, CXM, Hubspot, Marketing Automation, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

MA-aktören Hubspot lockade vansinniga 14 000 besökare till egna seminariet Inbound15 i Boston nu i dagarna. Trots ett biljettpris på i snitt 12 380 SEK. Seth Godin, Brene Brown och Aziz Ansari fanns bland talarna.

Jämfört med Adobes Digital Marketing Summit med 6000 deltagare (som kostar ungefär lika mycket), troligtvis den näst största inom enbart CXM/CMS/ECM/MA just nu, är det imponerande. Anledningen stavas att Hubspot riktat in sig mot små och mellanstora företag samtidigt som Adobe siktat in sig på de större, ledande kundföretagen. Men SME’s i kundgruppen ger mer kvantitativa volymer, även sett till besökare.

0kr
kostar det att gå på Inbound15

HubSpot består just nu av dryga 1000 anställda, så det är främst externa besökare.

Samtidigt fortsätter bolagets problem med den tidigare ledningens märkliga beslut under fjolåret. Nu i september har, enligt Betaboston, även en polisutredning satts igång för att ta reda på hur det gick till när Hubspot försökte sopa undan de spår som en tidigare anställd var på gång att läcka i en ny bok.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Pleo säger sig spara 330 000:- i månaden på att lämna Salesforce

Kommentarer

  1. Kul att du har börjat skriva om Hubspot Martin!

    Jag var på Inbound15 förra veckan. Det var ett helt vansinnigt event med dryga 14000 personer och fullsmockat med seminarier och presentationer, närmare 300 stycken riktigt bra dragningar (jag hann inte med alla såklart …). Jag rekommenderar verkligen alla som är intresserade av att åka nästa år. Det är i november, i Boston som alltid.

    Vi var några från Sverige på plats. Mestadels partners som vi på Wunderkraut, DoIdea och Zooma samt en del användare. Även de som inte är Hubspot-användare får ut mycket av det. Det mesta handlar om hur man bedriver digital marknadsföring framgångsrikt. Grymt att höra hur andra jobbar och vilka misstag de har gjort framförallt :)

    Här är ett väldigt kort blogginlägg om besöket :) https://www.wunderkraut.se/blogg/inbound-arets-event-for-digitala-marknadsforare

Leave a Comment