Business Region Skåne, Drupal 7, Good Old, Skane.com Chatbots, Community, Facebook Pages, Drupal, Google Maps, Gratis, Nyheter, Play-kanal / Multimedia

Innovativ Skane.com på Drupal av Good Old

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Drupal, Google Maps, Gratis, Nyheter, Play-kanal / Multimedia by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Skane.com för regionen Skåne av aktiebolaget Business Region Skåne AB har släppts på en Drupal CMS. En featurelist då: Kartnavigering finns inlänkad via klik och leder AJAX-animerat och snyggt till en Google maps. Kartsidan i sig är fylld med taggar "Göra" sidan jobbar hårt med hover-uppfällda infotexter som också ligger transparent över en bild. Snyggt. Kundo finns med för kundtjänst På startsidan är det halvtransparenta bildtexter över en stor, ej interaktiv carousel som gäller. Vissa "badges"...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa all information och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of Martin's Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Pingback: jardenberg kommenterar – 6 May, 2010 | jardenberg unedited

 2. Hej Martin! Tänkte att jag skulle bygga på dina förklaringar lite grand :)

  Skane.com är en unik sajt i framför allt ett avseende: inget innehåll ligger i skane.com-installationen av Drupal. Istället kan vem som helst skapa en intressesajt som i sig är en helt egen Drupalinstallation som ligger på en subdomän. Hela den processen sköts via Aegir (http://groups.drupal.org/aegir-hosting-system).

  Man loggar in till varje intressesajt med en oAuth-API som vi själva utvecklat. Skane.com använder en version av kommande services 3 (http://drupal.org/project/services) som vi varit drivande i utvecklingen av – med hjälp av den modulen kommer i stort sett alla Drupalsajter kunna ha ett eget API. Good stuff.

  Det är all den här intressesajtsinformationen som hämtas in på skane.com, tillsammans med en hel drös annan information. Allt upptaggat och kategoriserat för att göra det enklare att hitta, så klart. Fördelen med det här upplägget är många – Business Region Skane slipper skapa allt innehåll själva, varje användare får enorm kontroll över sin egen sajt (de kan välja att ta bort QR-koden, till exempel ;), och om de vill ha flera intressesajter kan de använda samma inloggning till alla.

  Mycket jobb, men resultatet är ett väldigt flexibelt och kraftfullt system som går att anpassa och utöka i det oändliga. Om någon vill lyfta ut sin sajt ur skane.com eller bygga ut den på ett väldigt specifikt sätt går det. Ganska unikt och med extrem potential :)

 3. Taggarna intill kartan behöver en översyn t.ex. skrivs “&” ut i klartext och naturliga taggar som ex. “bed and breakfast” delas upp på tre olika taggar samt varför får jag upp flera val när jag markerar en(!) ikon på kartan?

 4. Var finns målgruppstänket? Som småbarnförälder vill jag få förslag på vad hela familjen kan hitta på. Omöjligt att snabbt få en uppfattning om vad man kan göra då.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.