Innovativ Skane.com på Drupal av Good Old

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Drupal, Google Maps, Gratis, Nyheter, Play-kanal / Multimedia by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Skane.com för regionen Skåne av aktiebolaget Business Region Skåne AB har släppts på en Drupal CMS. En featurelist då: Kartnavigering finns inlänkad via klik och leder AJAX-animerat och snyggt till en Google maps. Kartsidan i sig är fylld med taggar "Göra" sidan jobbar hårt med hover-uppfällda infotexter som också ligger transparent över en bild. Snyggt. Kundo finns med för kundtjänst På startsidan är det halvtransparenta bildtexter över en stor, ej interaktiv carousel som gäller. Vissa "badges"...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Pingback: jardenberg kommenterar – 6 May, 2010 | jardenberg unedited

 2. Hej Martin! Tänkte att jag skulle bygga på dina förklaringar lite grand :)

  Skane.com är en unik sajt i framför allt ett avseende: inget innehåll ligger i skane.com-installationen av Drupal. Istället kan vem som helst skapa en intressesajt som i sig är en helt egen Drupalinstallation som ligger på en subdomän. Hela den processen sköts via Aegir (http://groups.drupal.org/aegir-hosting-system).

  Man loggar in till varje intressesajt med en oAuth-API som vi själva utvecklat. Skane.com använder en version av kommande services 3 (http://drupal.org/project/services) som vi varit drivande i utvecklingen av – med hjälp av den modulen kommer i stort sett alla Drupalsajter kunna ha ett eget API. Good stuff.

  Det är all den här intressesajtsinformationen som hämtas in på skane.com, tillsammans med en hel drös annan information. Allt upptaggat och kategoriserat för att göra det enklare att hitta, så klart. Fördelen med det här upplägget är många – Business Region Skane slipper skapa allt innehåll själva, varje användare får enorm kontroll över sin egen sajt (de kan välja att ta bort QR-koden, till exempel ;), och om de vill ha flera intressesajter kan de använda samma inloggning till alla.

  Mycket jobb, men resultatet är ett väldigt flexibelt och kraftfullt system som går att anpassa och utöka i det oändliga. Om någon vill lyfta ut sin sajt ur skane.com eller bygga ut den på ett väldigt specifikt sätt går det. Ganska unikt och med extrem potential :)

 3. Taggarna intill kartan behöver en översyn t.ex. skrivs ”&” ut i klartext och naturliga taggar som ex. ”bed and breakfast” delas upp på tre olika taggar samt varför får jag upp flera val när jag markerar en(!) ikon på kartan?

 4. Var finns målgruppstänket? Som småbarnförälder vill jag få förslag på vad hela familjen kan hitta på. Omöjligt att snabbt få en uppfattning om vad man kan göra då.

Leave a Comment