Vårdförbundet live på EPiServer med Relate+ av Nansen

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Featured, Nyheter, Optimizely/Episerver, Sökmotor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Nansen berättar att de efter fem intensiva 2-veckorssprintar, med start i februari, och en testfas har färdigställt nya Vårdförbundet.se. Projektgruppen inkluderade även designbyrån Söderhavet samt beställaren Vårdförbundet IT.

Innan:

Tekniska projektledaren David Kästel säger:

”Det har varit intensivt, mycket skulle på plats på väldigt kort tid. När väl förändringsarbetet var i rullning så har man försökt få med så mycket som möjligt. Och det har varit kämpigt, men samarbetet mellan alla inblandade och korta cykler i avstämning och utveckling har gjort att vi faktiskt fått med i princip allt man önskat till denna release, och i tid, till den 6 maj 2010.”

Den nya webben ligger på EPiServer CMS 5 med Relate+. Några features teamet berättar om:

  • Startsida med opinionsyta och en årsöversikt av Vårdförbundets verksamhet
  • Integrering och migrering av tidningen Vårdfokus
  • Taggar/ämnesord, Kalender, FAQ, kontaktlistning, RSS, Dela m.m.
  • Google Mini för sök
  • Ett antal medlemsfunktioner som producerats av Vårdförbundets IT
  • Mallpaket med omfattande och smart puffhantering, inklusive ImageVault
  • Relate+, community för Vårdförbundets medlemmar, där de viktigaste flödena baseras på ämnesord på allt innehåll, grupper och kommentering.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ARC byter namn för fjärde gången, har 140 partners

MKSE.com gillar specifikt den tidslinjeuppbyggda startsidelösningen för ”På gång” i flash. Tänk Tvdags.se fast för kalendarienyheter.

Projektgrupp:
Klas Sabelström, initial teknisk projektledare och arkitekt
Jonas Näslund, arkitekt och huvudutvecklare
David Kästel, teknisk projektledare
Martin Lenngren, front-end-ramverk
Kristoffer Lybeck, front-end
Christer Ottosson, systemutvecklare
Helene Sundblad, front-end
Efter:

Kommentarer

  1. Två och en halv månad för detta? Agilt så ingen förstudiefas, inte ens en ”sprint nolla”? Hur stort var Söderhavet teamet och sköttes formen innanför de 5 sprintarna? Imponerande hur som helst.

  2. Jo, självklart en förstudiefas. Koncept, strategi och ramverksdesignskisser från Söderhavet, vars team nu även finns med på vår bloggpost http://blog.nansen.se/2010/05/stor-lansering-fo…. Det försegicks i olika steg tillsammans med kommunikationsgruppen hos kund under senare delen av 2009 och mer intensivt runt jul. Men med en hel del öppningar för löpande specning av funktioner under gång. Kul att du gillar den. Det gör vi också!

Leave a Comment