iPhone-app, webb-TV och brokig CMS-strategi hos IKEA

In Autonomy Interwoven TeamSite, HCL Commerce, IBM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström6 Comments

IKEA släpper sin första iPhone-app. Dock enbart för engelsmän. App’en ska fungera som ett ständigt väluppdaterat komplement till den traditionella – och mycket uppskattade – katalogen.

Update: I en pressrelase avslöjas efter publicering att det är EC Software som tagit fram iPhone app’en för IKEA.

IKEA hoppas att bättre närvaro till produkterna ska locka till fler besök i IKEA-butikerna samt ökad e-handel.

En nyhet från möbeljätten är TV.ikea.se med inredningstips och en del sociala funktioner. Vore inte Facebook connect perfekt för denna satsning, för övrigt?

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  UR handlar upp ny digitalbyrå, det avgjorde valet

IKEA har förutom en egenutvecklad e-handeln ett helt ”eget verktyg” (custom skrivet i Java) för hemsida och intranät (med delar av Java / Websphere och Interwoven) designat 2009 av bl a Doberman och Gimlet. Men de är utöver det även lemoon® CMS kunder via en utbildningsapplikation för IKEA Säljsystem samt EC Software kunder via en EC Book (publicering av printat material) installation.

Kommentarer

  1. Hej! Det är ju bra, men det är bara 10% av mobilmarknaden som har en Iphone, varför inte göra en app som jag också kan använda med min Ericsson lur? Tips, tillverka en på; http://www.magmito.com, det är dessutom mycket billigare och når somsagt resterande 90% av IKEA's kunder:-) Mvh. /Andreas

  2. iPhone användare är konsumenter som är aktiva kunder.

    Folk med Ericsson lurar ringer och SMSar, inget annat. iPhonen står för nästan 90% av mobilsurfet på de flesta svenska tidningar. Säger ju en hel del.

  3. Hela sajten till magmito är i flash – kan alltså inte se den i min iphone. Hmmm…märkligt.

Leave a Comment