Jonkoping.se på SiteVision med Findwise får ris och ros

In Nyheter, Offentlig sektor, SiteVision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström12 Comments

Jönköpings kommun har i nya Jonkoping.se fått en kommunsida som sticker ut. Det är inte det sedvanliga SiteVision mallramverket som rullats ut utan en stortypsnittad variant med mer innovation. Jönköping var tidigt ute och vågade bygga på nya SiteVision 3 beta. Projektet verkar pågått sedan april 2011 (!). Sajten sägs vara uppbyggd på "sökbaserad navigation" med hjälp av en söklösning från Findwise (som vi hör allt mer från under 2012). Det iscensätts med ett stort (och...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Tack för uppmärksamheten!

  Du har naturligtvis rätt i att allt inte fått plats i backlogen till denna första release. Vi kände ändå att vi var klara nog att köra igång och öppna oss för interaktionen med användarna, vilket som du säger gett både ris och ros.

  Google börjar komma igång så smått med sin indexering. Det är ju alltid lite trixigt när man inte bara byter utseende utan även plattformar, struktur och i viss mån innehåll.

  Vi hoppas inom kort kunna släppa en mobilanpassning och arbetet med vår sök kommer väl aldrig att ta slut.

 2. Ah, skulle också säga att vi under hela projektet försökt vara öppna med vad vi gör. Vi har visat skisser, bollat tankar och idéer och låtit våra vänner på facebook under ett par veckor redan surfa runt på vår nya webb.

  Att gå live innan allt är perfekt är en del av det tänket. Det visar sig dock att en del vill vara anonyma i sina kommentarer och det är därför vi skapat ytterligare en väg (förutom facebook) för att lämna synpunkter (även om den sidan förstås kunde varit snyggare).

 3. Din sökning bed and breakfast gav 2 träffar

  1. Stadsbyggnadsnämndens kallelse (2012-04-19).pdf
  2. Stadsbyggnadsnämndens protokoll 2012-04-19.pdf

 4. Tja, det är inte speciellt svårt att välja sökord som genererar många träffar ;) Du kan förstås filtrera bort träffarna i dokument (drygt 1100 träffar på ordet utbildning) men vi behöver troligen sökoptimera vissa av våra sidor lite bättre. Det är något våra redaktörer fortfarande håller på att lära sig.

 5. Var inte så skoj utan javascript, tillgängligt ? 

 6. Nä det var det inte. Upptäckte då att translate taggarna använder http://beta.jonkoping.se/ som domän. Verkar dock fungera med javascript påslaget men utan javacript blir det helt fel.

 7.  vad hade ni för budget, vill du inte svara går det väl att kolla upp?

 8. Jag förväntar mig relevanta sökresultat direkt. Hur skulle det vara om det kom upp förslag på kompletterande eller närliggande sökfraser?

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.