Ny partnermodell från EPiServer

In Featured, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

EPiServer ståtar med enormt fina siffror kring penetration och antal svenska kunder. Inom privata segment som börsens större bolag pendlar antalet EPiServer kunder kring 50% av alla svenska bolag. Och bland vissa myndigheter är hela 80% EPiServer-användare.http://zeta88.blogg.se/images/2010/a-danmark_93535525.jpg

Bland de svenska EPiServer-partners (Premium partners) som bygger sin partnernivå på att enbart sälja nya licenser har detta lett till vissa problem. Det finns inte så många fler svenska kunder att sälja till. Det har lett till diskussioner senaste åren om att partnerstatusen måste göras om för att bygga på andra faktorer.

EPiServers nya danske landschef Lars Lytton Kejser kan vara den första att avslöja hur denna partnermodell ska se ut. Han berättar att:

”- EPiServer snart introducerar en ny partnermodell. I Danmark var tidigare alla Solution-partners, framöver kommer det finnas tre nivåer av partners. Detta baserat på hur många lösningar varje partner säljer. Tillsammans med i hur hög grad en partner jobbar med att anpassa och vidareutveckla lösningarna”.

Channelworld skriver vidare att EPiServer blott omsätter 400 000 DKK i senaste officiella siffrorna och går back med en miljon DKK, men Lars Lytton Kejser säger att kunder som DSB, Legoland, KL, EDC, NNE Pharmaplan, Montana och Semler IT nu ska sett till att även EPiServer Danmark går plus.
Vi har mer på samma ämne:  "Bättre liten byrå i Sverige än stor i Norge", planerna när Nova Consulting Group och Epinova vill erörva e-handelssverige

Leave a Comment