Knepiga CMS-termer #20: Responsive design

In Javascriptramverk, Nyheter, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Responsive design, responsive web design, responsiv design eller adaptive design är ett sätt att formge webbsajt och webbtjänster för en anpassad användarupplevelse. Detta sker genom att en webbdesign förstoras eller förminskas efter den läsenhets skärmstorlek som nyttjas. Termen myntades i maj 2010 av Ethan Marcotte. På så sätt fungerar samma webbdesign för olika PC, olika tablet/läsplattor och alla möjliga typer av smart phones. Responsive design baseras på en kombination av grid system och CSS3 media queries...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Leave a Comment