Marknadsförare redo att runda IT-avdelningen, menar Hubspot. Släpper Hubspot CMS idag

In CRM Customer Relationship Management, Hubspot, Marketing Automation, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

HubSpot med svenska VP International Marketing Susanne Rönnqvist Ahmadi berättar för MKSE.com att de idag släpper nya Hubspot CMS Hub.

Den globala Marketing Automation och CRM-aktören tror att marknaden är redo för ett ”low code” alternativ för att skapa innehåll. Den nya produkten ska ge marknadsförare tillgång till kraftfulla verktyg som utgår från dynamisk innehållsanpassning samt lead generation. Det ska även finnas hundratals färdiga integrationer mot andra verktyg, som Hubspot fungerat sedan tidigare. Målet är att marknadsförare ska kunna lägga till ny funktionalitet utan att förlita sig på IT-avdelningen.

Vi har börjat med nyhetsbrevsutskick med enbart CRM-nyheter! Det finns även fyra andra intressenischningar.
Ta del av en helt personaliserad MKSE.com upplevelse idag. Klicka här

Hubspot menar även att till skillnad från traditionella CMS-system, som blir allt svårare att hantera när verksamheten växer, kan CMS Hub förenkla webbplatshantering genom att det blir möjligt för flera team att samverka på ett samordnat och effektivt sätt. Detta för att undvika den spänning/slitning mellan marknad/IT och kring vilka som bör ”äga” CMS-inköp och hantering, uppdatering som bolaget menar existerar idag.

”– Marknadsförare hos växande företag har många saker att hålla reda på – deras CMS borde inte vara en av dem. De flesta CMS-plattformar som finns tillgängliga idag gör webbplatshantering mer komplicerad och smärtsam ju längre tiden går. De har ett tak för vad de klarar. Men det har inte snabbt växande företag. Jag är glad över att vi med CMS Hub erbjuder användare ett kraftfullt system som tar bort onödiga flaskhalsar, demokratiserar webbhanteringsprocessen och gör det enkelt för företag att göra verklighet av sina idéer.”

Säger Susanne Rönnqvist Ahmadi på HubSpot till MKSE. Produkten, som släpps idag, använder sig av Hubspots Content Delivery Network (CDN) för drift i botten och det finns från start funktioner som individbaserad åtkomsthantering, serveroberoende dynamiskt innehåll, webbplatsteman, flerspråksstöd och lokal webbplatsutveckling. CMS Hub kommer säljas i två olika varianter, Enterprise och Professional. En svensk partner som är med från starten är Avidly.

Vi har mer på samma ämne:  HubSpot släpper ChatGPT-produkter, grundare nördar ned sig i kod igen

Utöver att de block som kan dras in och ut från Hubspot drag-n-drop editor ligger till vänster, är tjänsten extremt lik fjolårssläppet inom CMS från Mailchimp. Även de har på några år gått från epostverktyg till Marketing Automation-stöd, därefter CRM, SEM och genom förvärv även e-handel.

Annars fortfarande CRM-fokuserade HubSpot presenterade nyligen även ett samarbete och en kundtjänstintegration mellan Atlassians Jira Software Cloud och HubSpot Service Hub.