Mailchimps planer som CMS, utmanar WordPress, Salesforce CMS och Hubspot CMS

In Adobe Marketo, API, CDP, DMP, Cloud / Förvaltning, Egenskap, Hubspot, Marketing Automation, Nyheter, Salesforce, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Inte bara Hubspot och Salesforce har stöpts om till att inkludera ett fullfjädrat CMS. Nu, sisådär 23 år efter att CMS:en slog igenom. Även världens favoritplattform inom e-postutskick, och på sistone enklare automatiseringar, har försetts med content-redigeringsmöjligheter. Inte minst genom de senaste årens förvärv av bl a Shopify e-handelsplattforms-utmanaren LemonStand.

Mailchimp tar fler steg mot att bli en full-service ”marketing platform” genom funktionen ”Create Website”. Strax under ”Create Email” och ”Create Ads”. Editorn är enklare, med block som dras in för att skapa främst landningssidor och splash-pages. Med bilder, carousel’er, textblock, social sharing och videos. En av de större delarna Mailchimp är stolta över är möjligheten att bygga formulär och driva in kunduppgifter.

Mailchimps mål ska enligt John Foreman, Senior Vice President of Product, vara att:

”Få mindre företagare slippa sitta med en martech-karta av olika tjänster.”

Om ingen egen domän skapas återfinns sajterna på egna mailchimpsites.com. Ett light-upplägg av vad Wix och Squarespace erbjudit senaste åren. Eller Adobe Marketo, Salesforce, Hubspot och Instapage samt Unbounce för den delen.

Vi har börjat med nyhetsbrevsutskick med enbart CRM-nyheter! Det finns även fyra andra intressenischningar.
Ta del av en helt personaliserad MKSE.com upplevelse idag. Klicka här

Mailchimp har redan ett rätt kompetent API-arkiv med integrationer mot de stora tillverkarnas analysstöd och CRM. Nästa steg blir att addera ett antal fler CRM egenskaper för att bli en mer komplett hemvist för marknadsförare. Det ska gå att skapa mer riktade kampanjer mot specifika kundgrupper baserat på hur de interagerar med ett varumärke i epost och på webb. Så blir det lättare att följa en kunds värde och profil över tid för en Mailchimp-kund. Jämfört med att enbart erbjuda stöd för att designa och skicka ut större mailutskick.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Exelement släpper förbättrad Bidirectional Sync och fler Marketo/Salesforce integrationer

Mailchimp köpte nyligen även Courier Media, ett London-baserat mediaföretag (baserat på WordPress) som skriver nyheter och nyhetsbrev för främst entreprenörer.

Fler artiklar idag:

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Adlibris måste göra mer med all kunddata, inleder samarbete med Avaus
⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss