Mailchimp utökar, blir UX-verktyg för annonshantering

In CXM, Marketing Automation, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Vad gör man som snabbväxande, världsledande aktör när kanske e-mail nått sitt tak? Det finns inte längre några direkta förbättringar att göra inom dynamiska namn-taggar, mail A/B-tester och list-hantering?

Då kallar man sig en världsledande aktör inom redaktionellt UX-stöd kring att skapa innehåll och utökar till det ännu mer lukrativa området om annonshantering.

Det är vad Mailchimp valt att göra med årets produkttillskott ”Facebook Ad Campaigns”. Samma gränssnitt, samma editor, samma små charmiga meddelanden och skämt men nu med redigering av annonser istället för e-post.

” – Då ändå våra kunder har sin kunddata och produktfoton i MailChimp, är det den perfekta platsen att skapa en annonskampanj för att vinna nya kunder med redan existerande data och content. Och då en användare kan synka deras butik med MailChimp kan vi berätta om t ex ROI som genererad försäljning skapad via annonserna. Något som tidigare var krångligt för entreprenörer och butiksägare.”

Säger John Foreman, VP of Product Management.

Behöver du läsa på om e-mail och mareting automation?

Skaffa stenkoll på området! Bokmärk MKSEs ständigt uppdaterade nyhetslista inom området.

Vi har mer på samma ämne:  Nike och Unilever litar på Netlify headless, förstår stora företags komplexa workflows/interna processer

Leave a Comment