Mer GCP cloud, mindre oberoende för Commercetools headless framöver

In Cloud / Förvaltning, Commercetools, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

En upphöjd placering och marknadsföring i Google Cloud Marketplace står på spel när tyska Composable Commerce och headless commerce ledaren commercetools väljer att tightare alliera sig med Google. Det är ett taktiskt val som många större aktörer brukar göra när de nått en viss platå. Men det är inget definitivt beslut för framtiden. Commercetools vill rida på Googles våg och säljansträngningar, men tackar säkert samtidigt inte nej till andra möjligheter i bakgrunden. De har inte förändrat sin bas som ”cloud vendor agnostic” för alla större Public Clouds.

Dirk Hoerig[ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”], VD och grundare commercetools säger:

”- Vi har byggt vårt eget företag på Google Cloud så har en bra inblick i värdet av dess plattform och infrastruktur för att skapa framgångsrika digitala företag. Precis som oss behöver våra kunder de allra bästa molnresurserna för att anpassa sina handelsapplikationer och infrastruktur. Genom att fördjupa vårt samarbete med Google Cloud och bli en handelslösning på Google Cloud Marketplace har vi gjort det ännu enklare för våra kunder att välja GCP som deras molnplattform för att driva sin egen affärstillväxt med kommersiella verktyg. ”

Det nya partnerskapet kommer att förenkla och integrera fakturering för gemensamma kunder. Varumärken och återförsäljare kommer att kunna köpa kommersiella verktyg via Google Cloud Marketplace. commercetools och Google Cloud kommer att samarbeta för att gå till marknaden, inklusive att göra det lättare för kunderna att köra och skala kommersiella verktyg på Google Cloud.

” – Google Cloud Marketplace gör det mycket enkelt för återförsäljare och varumärken att distribuera kommersiella verktyg i global skala, vilket hjälper dem att leverera exceptionella digitala upplevelser för konsumenterna. ”

Säger Carrie Tharp, VP Retail and Consumer at Google Cloud.[/ppp_patron_only]

Vi har mer på samma ämne:  Planen för att föra in Salesforce mjukvarusvit i offentlig sektor, DoD och US Army redan kunder