Alla i säng med alla. Så fungerar Salesforces nya Sitecore och Google samarbeten

In Google Voice etc, Nyheter, Salesforce, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Salesforce årliga event Dreamforce pågår och eftersom vi lever i ”best-of-breed” tider när alla älskar sina partners, men samtidigt konkurrerar med egna Professional Services tjänster – samt hatar andra molnaktörer, men samtidigt är beroende av dem för att vinna affärer – och inte minst är bittra fiender med andra mjukvarubjässar inom vissa vertikaler, men bästa vänner inom andra – så var det så klart dags för Salesforce att visa upp några nya allianser. De första dagarna på eventet kom de bl a med Google och Sitecore.

Med Sitecore ska Salesforce Salesforce Marketing Cloud med Sitecore Experience Manager and Sitecore Experience Platform integreras bättre med Salesforce Marketing Cloud. Något man kan tro redan var gjort, eftersom båda visat upp varandras loggor sedan tidigare. Men nu ska kampanjer med data från de båda aktörerna gå att göra ännu personligare och i ännu fler kanaler.. Främst en boost för danskarna. Salesforce är högintressant för många nya CMO:er samtidigt som de som imponerades av Sitecores tidiga online marketing stöd 2009 gått vidare till andra sysslor. Nu kan de rida på termen ”Salesforce” vilket kommer ta dem vidare i många shortlists.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Bästa valet inom e-handel 2023, enligt Gartner. Skönhetsbolag ny på listan

Google-samarbetet innebär att Salesforce CRM-plattform integrerars med G Suite så att kunddata från Salesforce syns direkt i Gmail, Kalkylark, Kalender, Drive, Dokument och Hangouts Meet. Utrullningen inleds nu och fortsätter under resten av året och under 2018. Salesforce planerar också att använda Google Cloud Platform (GCP) som en del av sin internationella infrastrukturutbyggnad.

Samarbetet med Google var väntat. Av Microsoft Azure och Amazon är den förstnämnda tom. en uppköpskandidat av Salesforce (tillsammans Marc Beinoffs gamla arbetsgivare Oracle) samtidigt som Amazon inte får få för mycket makt över Salesforce.