Nordea dras med 40 olika IT-system, varav 30 av dem från 90-talet

In Nyheter, SDL Tridion Sites by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Nordeas nya VD Casper von Koskull är bestört över hur det ser ut med IT-stöd inom banken. När VDn tillträdde 1 november 2015 trodde många att Casper skulle hålla i kostnaderna, men det verkar inte gälla IT. " - Nordea har 40 olika typer av IT-system, varav vissa är uppemot 30 år gamla." Berättade Casper vid ett föredrag hos DI i Almedalen under onsdagen. Banken är inte mogen att ta sig an alla utmanare inom olika banktjänster...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. 40 låter extremt lite för en fullservicebank. Bara core bank lär ha 40 minst.
    Har Nordea bara 40 så är de troligen bäst i världen. Är de verkligen det?

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.