Nya GP.se går live på snabb Polopoly från Moldavien

In Nyheter, Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

”Modern, kvick och ’go” .. eller äntligen responsiv. Det är nya GP.se. Fortfarande på gamla ägarbolagets kostsamma Polopoly-plattform upphandlad i september 2008.

Nya sajten ska erbjuda en bättre och mer modern upplevelse för läsarna, enligt Markus Hankins, onlinechef på GP. Uppdraget tog åtta månader att genomföra. Utvecklare på flera orter i Sverige har tillsammans med konsulter i England och Moldavien jobbat med den omdesignade sajten.

I nästa version ska ytterligare 150 åtgärder fixas till.

Relanseringen på Polopoly gör GP.se till en av de få svenska tidningar som fortfarande ligger kvar på 2008 års plattformsval. En annan av de som är kvar på Polopoly är IDG.se.

Inom Stampen har andra lanseringar, som Familjeliv och tidigare ägda Odla, valt bort CMS:et för Drupal.

Kommentarer

  1. Nya @goteborgsposten GP.se går 23Mkr+ På 2016-uppdaterad plattform och allt. Påverkas inte av Stampen rekonstruktion enligt ledningen.

  2. Hej. Lite faktakoll. Vi ligger inte kvar i 2008 års plattform, vi har bytt version, plattform, driftsleverantör m.m. Kort och gott, allt. Dessutom – systemet upphandlades 2001.

  3. Tack för info. Jag syftade på att ni fortfarande använder Atex Polopoly. 2008 var en koppling till artikel om att ni valde Polopoly som ”gemensam webbplattform för 47 svenska dagstidningar” det året!

  4. Jag förstår.

    Nyfiken fråga – varför ligger Polopoly under ”nedlagda/inaktiva” De släpper ett par versioner varje år.

Leave a Comment