Nya GP.se kritiseras, men hittar funktion som funkar bakom paywall?

In Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

GP.se har satsat på en inhouse omgörning av egna, två år gamla designen.

http://blogg.gp.se/utvecklingsbloggen/files/2012/11/NY-481x600.jpg

Nya funktioner inkluderar ny navigation, nya bildgallerier, ”dygnet-sektion”, ny header med en massa info. De har även satsat på NLiv.se’s fokus från i april på direktkommunikation via chatt (även här används Netdialog). Det är rätt. Den typen av direktkommunikation kan mycket väl bli en del av det framtida, ”unika content” MKSE tidigare skrivit om. Funktioner och innehåll framtidens tidningsläsare verkligen kan tänkas betala för.

Men den nya, ännu ej färdigställda designen möts direkt av kritik. Att den är vänsterställd uppskattas inte, inte heller att sajten släppts i ett ej färdigställt skick och fungerar illa för västkustbesökare med lägre skärmupplösning. GP lovar i en bloggpost responsiv uppdatering, som ännu ej hunnit färdigställas.

Dessutom är startsidan mycket lång och rätt tungladdad.

Mobil.gp.se, iPhone-app, Android-app och Windows-app ska fortfarande se ut och fungera som vanligt i väntan på en responsiv design.

GP.se (Stampen) ligger kvar på 18 månader gamla CMS:et Atex Polopoly. En av få tidningar som sent valda att satsa på, och inte lämnade plattformen.

För bloggar används dock en WordPress lösning framtagen av Rabash.

Leave a Comment