Nya utmaningar för Open Source CMS

In Gratis, Nyheter, Open source PHP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Stephane Croisier på Jahia har liksom många andra i USA delgivit sina åsikter kring var Open Source CMS står idag. Liksom alla, tom. Microsoft, anser han att Open Source CMS har potentialen att verkligen förändra hela CMS-marknaden. Han konstaterar även att, liksom "greenwashing", har Open Source blivit ett värdeord som missbrukas av alla möjliga properitära aktörer. Inte minst i Sverige. Men mer intressant i hans debattinlägg är att han även listar de nya utmaningar han tror...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Problemet som open-source tampas med och alltid kommer ha problem med är att ha en ordentlig styrning. Demokrati är jättebra, men det krävs fortfarande ledare – och så är det även inom open-source sfären. Jag tror inte att det största problemet är hantera nya tekniska utmaningar, utan snarare att behålla god struktur. Drupal, t.ex. är ett oerhört bra CMS på väldigt många sätt – möjligheterna som det ger är otroliga och jag tror knappt att något CMS kan mäta sig på modul och funktionalitetsfronten. Däremot är det ett krångligt system som har hög inlärningströskel, och som konstant trevar mellan att vara ett framework eller vara ett lätthanterligt “plug and play” system.

    I framtiden tror jag vi kommer se fler affärsmodeller som utmanar de vi har idag. Det kommer behövas fler projekt i stil med Acquia och Open Atrium.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.