Nyheter24.se köper besökare på torrentsajter

In Escenic, Featured, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström8 Comments

Aftonbladet.se och Expressen.se utmanaren Nyheter24.se (på en Escenic CMS) försöker putsa sina egna besökssiffror. Massreklam på amerikanska, torrentrelaterade sajter förekommer för att ge impressions och unika besökare. Se bilden nedan. Annonsen i fråga är en overlay/fullskärmsannons från amerikanska AdBrite, som är kända för att ta in mindre rumsrena annonsörer i sitt stall. Inte många frivilliga impressions eller klick av värde att hämta där för eventuella svenska annonsörer på Nyheter24.se. Den rådande hetsen efter unika besökare, istället... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelfrfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Läste precis din artikel om oss. Det stämmer mycket riktigt att vi köper en del pop-under annonser mot svenska besökare. Viktigt att säga att detta inte är för att ”putsa våra trafiksiffror”. Annonserna är inte statistiktaggade så de ger inget som helst tillskott till vår statistik. De är dessutom taggade med google no-follow så att de inte ger något tillskott till google index. Anledningen att vi kör den här typen av annonsering är att vi tycker att den bästa annonsen för oss är att visa vår sajt istället för att visa en traditionell banner. Det är helt i enlighet med KIA och Research International. Om du har fler tankar och funderingar får du gärna höra av dig till mig.

  2. Läste precis din artikel om oss. Det stämmer mycket riktigt att vi köper en del pop-under annonser mot svenska besökare. Viktigt att säga att detta inte är för att ”putsa våra trafiksiffror”. Annonserna är inte statistiktaggade så de ger inget som helst tillskott till vår statistik. De är dessutom taggade med google no-follow så att de inte ger något tillskott till google index. Anledningen att vi kör den här typen av annonsering är att vi tycker att den bästa annonsen för oss är att visa vår sajt istället för att visa en traditionell banner. Det är helt i enlighet med KIA och Research International. Om du har fler tankar och funderingar får du gärna höra av dig till mig.

  3. Författare

    @Patrik: Tack för all info/samtal/SMS från dig och Douglas, hoppas rubriken är mer tillfredsställande nu.

  4. grymt oproffsigt av nyheter24. borde vara spiken i kistan för dem att de blir påkomna att försöka med sådant här.

  5. grymt oproffsigt av nyheter24. borde vara spiken i kistan för dem att de blir påkomna att försöka med sådant här.

  6. haha, de har hållt på med detta under lång tid…de satte igång redan i december någon gång på streamingsidor som videostick.com allt för att nå besöksmålet på 100.000 som de satt upp för årskiftet. man får ju bara hoppas att betalande annonsörer fått rejäla rabatter samt information att detta försigår annars är det ytterligare en spik i kistan för alla som försöker sälja cpm-banners. sedan ska vi ju inte prata om nyhet24s köp av kändisrelaterade ord via google adwords både i sökmotor och på siter i adsense nätverket. för en site som riktar in sig på en manlig målgrupp är denna trafik mycket tveksam…osv.

  7. haha, de har hållt på med detta under lång tid…de satte igång redan i december någon gång på streamingsidor som videostick.com allt för att nå besöksmålet på 100.000 som de satt upp för årskiftet. man får ju bara hoppas att betalande annonsörer fått rejäla rabatter samt information att detta försigår annars är det ytterligare en spik i kistan för alla som försöker sälja cpm-banners. sedan ska vi ju inte prata om nyhet24s köp av kändisrelaterade ord via google adwords både i sökmotor och på siter i adsense nätverket. för en site som riktar in sig på en manlig målgrupp är denna trafik mycket tveksam…osv.

Leave a Comment