Nyheter24.se köper besökare på torrentsajter

In Escenic, Featured, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström8 Comments

Aftonbladet.se och Expressen.se utmanaren Nyheter24.se (på en Escenic CMS) försöker putsa sina egna besökssiffror. Massreklam på amerikanska, torrentrelaterade sajter förekommer för att ge impressions och unika besökare. Se bilden nedan.

Annonsen i fråga är en overlay/fullskärmsannons från amerikanska AdBrite, som är kända för att ta in mindre rumsrena annonsörer i sitt stall.

Inte många frivilliga impressions eller klick av värde att hämta där för eventuella svenska annonsörer på Nyheter24.se.

Den rådande hetsen efter unika besökare, istället för kvalitativ trafik, föranleder beteende som detta. Alltför mycket fokus läggs felaktigt på en totalsumma av besökare. Istället för att granska vilka som finns inom besökarskaran. Och se hur den skaran konverterar mot satta mål (klick/registrering/kompensation/köp).

nyheter24.se annons

Förhoppningsvis är detta något som kommer bli bättre över tiden. Att annonsörer kräver att besökaren identifierar sig genom att genomgå fler än ett steg. Som bevis att annonsen fungerar i sin kontext.

Update: Patrik Sandberg på Nyheter24 vill förtydliga, och kommenterar även nedan, att dessa unika besökare går till en speglad Nyheter24-kampanjsajt. De ska inte läggas till Kia index siffror. Vidare ska det handla om en geografiskt riktad (Sverige) annonseringskampanj som inte har utvärderats fullt ut eller förlängts någon gång. Den går fortfarande på test för Nyheter24. Nyhetssajten ska inte lagt några större summor på denna typ av annonsering.

Nyheter24 är ”imponerade av hur många som klickar sig vidare från en pop-under till ett nytt fönster som utgör den riktiga sajten. Där klickar de även sig vidare till fler sidor än startsidan”. Dessa besökare ska däremot innebära ”riktiga Kia Index unika besökare och sidvisningar”.

Ärendet ska, enligt Patrik Sandberg, vara helt avstämt med Lasse Näsström på Kia index. Det ska även gälla tidigare de kampanjerna som läsare på bl a Dagens Media tidigare reagerat på när Nyheter24 visade upp fina besöksiffror.

Kommentarer

  1. Läste precis din artikel om oss. Det stämmer mycket riktigt att vi köper en del pop-under annonser mot svenska besökare. Viktigt att säga att detta inte är för att ”putsa våra trafiksiffror”. Annonserna är inte statistiktaggade så de ger inget som helst tillskott till vår statistik. De är dessutom taggade med google no-follow så att de inte ger något tillskott till google index. Anledningen att vi kör den här typen av annonsering är att vi tycker att den bästa annonsen för oss är att visa vår sajt istället för att visa en traditionell banner. Det är helt i enlighet med KIA och Research International. Om du har fler tankar och funderingar får du gärna höra av dig till mig.

  2. Läste precis din artikel om oss. Det stämmer mycket riktigt att vi köper en del pop-under annonser mot svenska besökare. Viktigt att säga att detta inte är för att ”putsa våra trafiksiffror”. Annonserna är inte statistiktaggade så de ger inget som helst tillskott till vår statistik. De är dessutom taggade med google no-follow så att de inte ger något tillskott till google index. Anledningen att vi kör den här typen av annonsering är att vi tycker att den bästa annonsen för oss är att visa vår sajt istället för att visa en traditionell banner. Det är helt i enlighet med KIA och Research International. Om du har fler tankar och funderingar får du gärna höra av dig till mig.

  3. Författare

    @Patrik: Tack för all info/samtal/SMS från dig och Douglas, hoppas rubriken är mer tillfredsställande nu.

  4. grymt oproffsigt av nyheter24. borde vara spiken i kistan för dem att de blir påkomna att försöka med sådant här.

  5. grymt oproffsigt av nyheter24. borde vara spiken i kistan för dem att de blir påkomna att försöka med sådant här.

  6. haha, de har hållt på med detta under lång tid…de satte igång redan i december någon gång på streamingsidor som videostick.com allt för att nå besöksmålet på 100.000 som de satt upp för årskiftet. man får ju bara hoppas att betalande annonsörer fått rejäla rabatter samt information att detta försigår annars är det ytterligare en spik i kistan för alla som försöker sälja cpm-banners. sedan ska vi ju inte prata om nyhet24s köp av kändisrelaterade ord via google adwords både i sökmotor och på siter i adsense nätverket. för en site som riktar in sig på en manlig målgrupp är denna trafik mycket tveksam…osv.

  7. haha, de har hållt på med detta under lång tid…de satte igång redan i december någon gång på streamingsidor som videostick.com allt för att nå besöksmålet på 100.000 som de satt upp för årskiftet. man får ju bara hoppas att betalande annonsörer fått rejäla rabatter samt information att detta försigår annars är det ytterligare en spik i kistan för alla som försöker sälja cpm-banners. sedan ska vi ju inte prata om nyhet24s köp av kändisrelaterade ord via google adwords både i sökmotor och på siter i adsense nätverket. för en site som riktar in sig på en manlig målgrupp är denna trafik mycket tveksam…osv.

Leave a Comment