Nyheterna i Forrester Wave Content Management Systems Q3 2023, flera eliminerade

In Magnolia, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Forrester Wave Content Management Systems Q3 2023 släpptes idag med en hel del nyheter. Den senaste att jämföra med ska vara 2021 års ”Forrester Agile CMS Wave”, sedan dess har en hel del hänt. Förutom att ”agile” skippats, då.

0 st
aktörer har försvunnit i en mer begränsad Wave
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Forresters ledartrio är förvisso den samma med Adobe, Acquia och Optimizely i den ordningen. Därefter är OpenText ute ur ”Strong performers”, samtidigt som WordPress, Contentful och Contentstack ligger kvar i samma gruppering. Med Sitecore. Sista gruppen är Bloomreach, Crownpeak och just OpenText.

Kentico är borta (trots senaste tidens riskkapital och spendering, som inte verkar gått till analyshuset) tillsammans med SDL. Även CoreMedia som hängde kvar länge är borta tillsammans med Magnolia och Amplience.

Gartner har med t ex Liferay och HCL i sin ”2023 Magic Quadrant for DXP”, men det är flera aktörer som inte ryms i Forresters motsvarande Wave.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Ellevio går live med omfattande ny digital närvaro på Optimizely