PiranhaCMS sneglar på WordPress och EPiServer

In Gratis, Microsoft .NET, Nyheter, Open source PHP by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Även om det verkar gå lite segt för de Node.js-baserade CMS-utmanarna så visst dyker det då och då upp helt nya CMS. Även från Sverige.https://secure.gravatar.com/avatar/822bb9b48b7ecc98c5be44a74369a224?s=140&d=https://a248.e.akamai.net/assets.github.com%2Fimages%2Fgravatars%2Fgravatar-140.png

Denna vecka är det .NET-baserade open source Piranha CMS som avtäcktes vid Geekmeet i Västerås under helgen. Lanseringen ska vara inspirerad av WordPress 3 CMS och EPiServer CMS 6 R2. CMS som ansvariga byBrick-utveckarna Håkan Edling och Niklas Westerström ska ha jobbat med och därmed indirekt sneglat på.

Att det återfinns på GitHub är självklart, att det baserats på Microsofts ASP.NET WebPages med Razor Syntax (en del av WebMatrix-verktyget där även Drupal, WordPress och N2 CMS finns tillgängligt efter installation) är väl lite mer ovanligt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Mangold Fondkommission bygger eget tema, väljer WordPress igen

Grundtanken är att det ska vara ett enkelt installerat alternativ för utvecklare som tröttnat på stora, enterprise-system i Microsoft miljö och som snabbt behöver få upp något.

Tipstack till Emil Stenström.

Leave a Comment