Polopoly bakom värsta kraschen på DN.se

In Nyheter, Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin Edenström11 Comments

Polopoly CMS anklagas för den värsta kraschen någonsin på DN.se. Det hände precis när Mario Vargas Llosa skulle annonseras som Nobelprisvinnare av litteraturpriset.

Resume fick tag fick tag på Björn Hedensjö som säger att publiceringsverktyget Polopoly legat nere tre timmar i sträck med start vid 14-tiden torsdagen den 7:e oktober.

Ingen bra reklam för CMS:et som sedan 2008 i snabb takt tappar ny- och uppgraderingsprojekt hos de svenska referenser som rönt dess stora framgångar under 00-talet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Realtid.se bygger e-handel, designar om och byter ut teknik. Kastar ut Drupal

Kommentarer

  1. Pingback: Tweets that mention Polopoly bakom värsta kraschen på DN.se | Might Know Something Else -- Topsy.com

  2. Pingback: Christians dagbok – 2010-10-07 | En sur karamell

  3. Utveckling pågår och DN väntas släppas på EPI Server i November säger rykten. Det gnisslas dock på flera håll inom Bonnier och valer av EPI Server ifrågasätts redan innan man är live. Klart är att man tjänar pengar på att konsolidera, men frågan är om man inser problematiken med att utveckla så mycket special skriven kod för att kunna publicera nyheter på webben. EPI är nämligen inte bra på detta i grunden, EPI´s styrka ligger i klassisk trädstruktur med fasta menyer även om special funktioner finns för andra ändamål. Utvecklingskostnaden brukar vara billig i jämförelse med kostnaderna för underhåll och framförallt uppgraderingar till större versioner. EPI är valet nu, men jag gissar på andra plattformar igen om 1 – 2 år.

  4. Kan meddela att det ej var Polopoly som var felet vid denna insidenten i höstas.

  5. Säg det till Hedensjö, citerade han där ovan. Men å andra sidan verkar problemen med DN.se EPiServer inte mycket bättre. Inga artikelkommentarer på snart en månad nu.

  6. Varför ska jag säga det till Hedensjö han har ju inte koll på tekniken :)

Leave a Comment