Polopoly bakom värsta kraschen på DN.se

In Nyheter, Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin Edenström11 Comments

Polopoly CMS anklagas för den värsta kraschen någonsin på DN.se. Det hände precis när Mario Vargas Llosa skulle annonseras som Nobelprisvinnare av litteraturpriset. Resume fick tag fick tag på Björn Hedensjö som säger att publiceringsverktyget Polopoly legat nere tre timmar i sträck med start vid 14-tiden torsdagen den 7:e oktober. Ingen bra reklam för CMS:et som sedan 2008 i snabb takt tappar ny- och uppgraderingsprojekt hos de svenska referenser som rönt dess stora framgångar under 00-talet.... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Pingback: Tweets that mention Polopoly bakom värsta kraschen på DN.se | Might Know Something Else -- Topsy.com

  2. Pingback: Christians dagbok – 2010-10-07 | En sur karamell

  3. Utveckling pågår och DN väntas släppas på EPI Server i November säger rykten. Det gnisslas dock på flera håll inom Bonnier och valer av EPI Server ifrågasätts redan innan man är live. Klart är att man tjänar pengar på att konsolidera, men frågan är om man inser problematiken med att utveckla så mycket special skriven kod för att kunna publicera nyheter på webben. EPI är nämligen inte bra på detta i grunden, EPI´s styrka ligger i klassisk trädstruktur med fasta menyer även om special funktioner finns för andra ändamål. Utvecklingskostnaden brukar vara billig i jämförelse med kostnaderna för underhåll och framförallt uppgraderingar till större versioner. EPI är valet nu, men jag gissar på andra plattformar igen om 1 – 2 år.

  4. Kan meddela att det ej var Polopoly som var felet vid denna insidenten i höstas.

  5. Säg det till Hedensjö, citerade han där ovan. Men å andra sidan verkar problemen med DN.se EPiServer inte mycket bättre. Inga artikelkommentarer på snart en månad nu.

  6. Varför ska jag säga det till Hedensjö han har ju inte koll på tekniken :)

Leave a Comment