eniro, flash, jquery, Polopoly Atex Nyheter, Polopoly Atex

Polopolykunden Eniro.se re-designar med flash

In Nyheter, Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Scriptat värre blev det när påkostade nya Eniro.se premiärsvisades under onsdagen. Eller ny-nya? Den senaste re-designen ligger inte så långt borta. En dialog lotsar besökaren vidare med ständiga, gula tips. Inte helt fel. Men är det inte främst kul första gången? Update: Noterar nu att det faktiskt enbart dyker upp då och då. Ersätts av reklam de andra gångerna. I CMS- och webbsammanhang pratar vi fortfarande en huvudsajt byggd i java CGI, XML och javascript med...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Bara för att förtydliga lite. Vi har aldrig använt Polopoly på eniro.se. På eniro.se har vi alltid använt open source-baserade cmser. Flash används i annonser, inte på sidan.

  Johan, eniro.se

 2. Hej,

  Jag har varit med och tagit fram den nya versionen av vår sajt och vill bemöta de tekniska påståendena. Min kollega Johan har hunnit svara, men jag gör det lite utförligare (jag är nördigare än du Johan). Vår onlinemiljö består av en trelagers arkitektur där det främsta lagret är xhtml, css och JavaScript, och precis som du skriver så använder vi oss av Javascript-biblioteket JQuery. Vår statiska innehåll, vilket även inkluderar bildfiler, serveras av Apache. Vi har ett eget mellanlager som är skrivet i Java, och kör som en servlet. I botten använder vi oss av sökmotorn Theca från Apptus Technologies som även den är skriven i Java. Denna föds av ett antal olika datakällor, däribland vårt affärssystem. Det var ett antal år sedan vi slutade använda Polopoly i vår miljö. Mellan våra onlinesystem sker kommunikationen med json eller xml.

  Passagen.se och suomi24.fi har vi sålt sedan en tid tillbaka, medan sol.no utvecklas i Norge.

  Flash-materialet du nämner ingår i en marknadsföringskampanj vi kör på våra egna sajter, och är alltså inte en del av sajten som sådan. Reklamkampanjer gör vi ofta i Flash.

  Oscar, Group IT Eniro

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.