Polopolykunden Eniro.se re-designar med flash

In Nyheter, Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Scriptat värre blev det när påkostade nya Eniro.se premiärsvisades under onsdagen. Eller ny-nya? Den senaste re-designen ligger inte så långt borta. En dialog lotsar besökaren vidare med ständiga, gula tips. Inte helt fel. Men är det inte främst kul första gången? Update: Noterar nu att det faktiskt enbart dyker upp då och då. Ersätts av reklam de andra gångerna. I CMS- och webbsammanhang pratar vi fortfarande en huvudsajt byggd i java CGI, XML och javascript med... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Bara för att förtydliga lite. Vi har aldrig använt Polopoly på eniro.se. På eniro.se har vi alltid använt open source-baserade cmser. Flash används i annonser, inte på sidan.

  Johan, eniro.se

 2. Hej,

  Jag har varit med och tagit fram den nya versionen av vår sajt och vill bemöta de tekniska påståendena. Min kollega Johan har hunnit svara, men jag gör det lite utförligare (jag är nördigare än du Johan). Vår onlinemiljö består av en trelagers arkitektur där det främsta lagret är xhtml, css och JavaScript, och precis som du skriver så använder vi oss av Javascript-biblioteket JQuery. Vår statiska innehåll, vilket även inkluderar bildfiler, serveras av Apache. Vi har ett eget mellanlager som är skrivet i Java, och kör som en servlet. I botten använder vi oss av sökmotorn Theca från Apptus Technologies som även den är skriven i Java. Denna föds av ett antal olika datakällor, däribland vårt affärssystem. Det var ett antal år sedan vi slutade använda Polopoly i vår miljö. Mellan våra onlinesystem sker kommunikationen med json eller xml.

  Passagen.se och suomi24.fi har vi sålt sedan en tid tillbaka, medan sol.no utvecklas i Norge.

  Flash-materialet du nämner ingår i en marknadsföringskampanj vi kör på våra egna sajter, och är alltså inte en del av sajten som sådan. Reklamkampanjer gör vi ofta i Flash.

  Oscar, Group IT Eniro

Leave a Comment