Röhnisch väljer Salesforce för att slippa tänka teknik, kan fokusera på kundupplevelse

In Nyheter, Salesforce, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Svenska sportmärket Röhnisch och e-handeln Rohnisch.com är storanvändare av mjukvara från Salesforce, berättar bolaget och deras VD Fredrik Röhnisch i ny officiell kundinformation som skickades ut i januari.

E-handelns betydelse år 2019 märks så smått i denna typ av kundinformation. De nyheter som tidigare hade IT-avdelningar och produktägare, på sin höjd en CMO, som avsändare kommer numera från högsta ort. E-handelns betydelse är så pass påtaglig.

Den relativt nya, uppdaterade e-handeln finns både på en Salesforce Commerce Cloud samt företaget använder även Salesforce för att löpande driva in och addera data kring kunderna och deras upplevelse. Att allt inom handeln är molnbaserat var avgörande för sportmärket, enligt VD Fredrik Röhnisch:

”– För mig var det viktigt att inte låta tekniken stå i vägen för vår expansion. Vi är inget teknikbolag utan ska fokusera på att utveckla och marknadsföra våra fantastiska kollektioner, och med teknikens hjälp nå ut. Vi gör det vi är bra på och låter någon annan ta hand om tekniken.”

Röhnisch ansluter därmed till en omfattande skara retail, mode retail och svenska sportvarumärken som valt SaaS-plattformen för sina behov. För att inte tala om alla svenska skomärken.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Optimizely spöar Salesforce och Oracle som DX-svit, färre väljer betala

Helt nytt är däremot inte caset, Rohnisch.com har varit med sedan Demandware-tiden men uppdaterats i takt med att officiella uppgraderingar driftssätts i molnet. Mycket av de klassiska Demandware-layouten och elementen finns på plats i standardinstallation och ”skiner igenom”.

Röhnisch grundades 1945 av Hellmut Röhnisch – känd som Sveriges första mästare i gymnastik – och fokuserade då på gymnastikredskap. Sedan 90-talet har man specialiserat sig på träningskläder och finns nu i egna butiker och hos återförsäljare i 28 länder. År 2016 köpte Sven Hagströmer-ägda Creades 70 procent av företaget, men familjen Röhnisch behöll återstoden. Omsättningen uppgår till 200 Mkr om året.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Salesforce pensionerar Customer 360, numera Patient 360, Citizen 360, Member 360 och Subscriber 360

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss