Så blev re-designade, vågade IDG InternetWorld.se

In Featured, Nyheter, Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Så har ännu en IDG-sajt lyckats lämna de gamla trista Polopoly 9-mallarna modersajten tvingade in allas design i under åren 2008-2010.

Under de senaste kvartalen har vi kunnat följa iw.se, InternetWorld.se framtagandet via utvecklingsbloggen nyainternetworld.se. Nu är design och konceptansvariga Afonso Wilsson klara och det vart en i rutnät (fasligt likt samma annonsformat) uppbyggd re-design med en tillhörande, tydlig och fixerad (vid scroll) toppmeny. Mouseover visar att rutorna går att klicka på. Rutnätet innehåller även standard widgets för Facebook och Twitter. Och det fungerar bra och har rätt mängd yta.

Toppmenyn är svart på vitt, men övergår mjukt i transparent vitt på svart när scroll inleds.

Sajten har kategoriserats tydligare och sociala kanaler har lyfts fram via samma rutnät.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Efter -2900 procent börsfall, Klarna lämnar live shopping området

Rutnätets kvadratiska form bryts natt av en expanderad ruta med en auto/manuell carousel. Den enda missen är väl att Bambuser-sändningen kan startas utan att carousel’en stannar av. Så den hörs med inte syns. Men en miss som är svår att åtgärda då den ligger på tredjepartens sida. Samtidigt kul med ”play-knapp” direkt på startsidan, något tidningar alltid haft problem med via sina CMS. I caroulsel’en är säkert flera andra typer av widgets tilltänkta framöver.

En kategorisida använder sig av ett rutnät med fyra i bredd och en underliggande grafisk listning med antal kommentarer utskrivna (använder sig av en förminskad variant av samma bild bland listbilderna). Twitter-flödets ruta anpassas med en sökning på kategorinamnet istället.

Den mycket friliggande WordPress.com-bloggen Digitala Affärer får leva kvar, om än mindre exponerad. Den, av IW, prisade tjänsten Kundo används för feedback.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Systembolaget uppdaterar ViNet och Employee Experience för 6000 anställda, bygger dashboard

Varje kategori har försetts med en tydlig markör för sponsrings/annonsmöjligheter inom varje kategori. Säljigt, men har ju fungerat för bl a Talentums DagensMedia.se.

Miriam Olsson Jeffery, Magnus Höij, och de andra på IW har skapat en modernare sajt som sticker ut och jobbar bra med sina tillgängliga contenttyper. Tankarna på ett ”radar”-nätverk med inlänkat content från externa författare och bloggar (där MKSE.com bidrog med CMS-nyheter på startsidelöpet) är släppt. Ola Ljungstedt, utvecklare på IDG, fixade Polopoly java-kodandet.

Under 2012 kommer även ComputerSweden designa om signerat Nansen och Cap&Design får ett nytt utseende levererat av Söderhavet.

 

 


Annons:

Kommentarer

 1. Hej Martin!
  Här kommer en sen kommentar. Kul att du skriver om nya Internetworld.se och att du verkar tycka det vi har gjort är bra!

  Bambuser-problemet du nämner fixade Ola Ljungstedt (webbutvecklare på IDG) efter nyår.

  En sak – jag skulle inte vilja säga att vi har ”fått” en ny sajt. Vi, AfonsoWilsson, jag och Ola Ljungstedt har tillsammans jobbat fram konceptet i en projektgrupp (+ att marknad och sälj tittat på det affärsmässiga). Utifrån det arbetet har AfonsoWilsson tagit fram designen. Därefter har Ola stått för utvecklingen och vi (jag och Ola) har jobbat tillsammans med struktur och innehåll.

  Hälsar/Miriam

 2. Ah, inte meningen förringa Olas jobb. Nämnde hans namn i texten ovan.
  Tjusigt att ni fixade ett stopp efter manuell input i caroulsen, så
  Magnus inte ”flyger till höger och vänster”. Grattis till en bra lansering!

 3. Tack! Och tack för bra feedback i ditt inlägg!

  Mitt jobb då :)!?

Leave a Comment