Så mycket kostar ett Sitecore projekt 2014

In CXM, Nyheter, Online Marketing, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

North Patrol har intervjuat Lars Nielsen som var med och grundare Sitecore.

Sitecore får beröm för sitt engagemang i dagens CXM-värld, med 2009-releasen Online Marketing Suite var de med och förändrade CMS-marknaden i grunden. De var bland de första att i sitt system fokusera på flera komponenter än bara innehållshantering inom vad som skulle bli digitalt marknadsföringsstöd. Sitecore skapade ett av de första övergripande systemen för arbete med webbnärvaro.

Dessutom släpps några siffror om vad licensaffärer samt implementationsprojekt i snitt värderas till av Sitecore. Det är mindre än samma summor från Adobe (som pratar om 18 Mkr i snitt) men högre än svenska EPiServer projekt. En licens kostar i snitt runt 450 000 SEK i Europa och runt 740 000 SEK i USA. Implementationskostnaden brukar ligga på i snitt en fyrdubbling av licenskostnaden, så i fallen ovan skulle projekten kosta i snitt 1,8 Mkr respektive runt 3 Mkr. Men då räknas det ändå till ”större Sitecore-projekt”. Lars påpekar också att kostnaden går ned sett till beställarorganisationens erfarenhet.

0Mkr
mindre i snitt kostar Sitecore projekt jämfört med Adobe aem projekt

EPiServer anses vara största nordeuropeiska konkurrenten. Deras snittsiffror jämfört med ovan måste anses ligga ett litet steg under Sitecores. Dock är de projekten fortfarande fler till antalet inom regionen.

Apropå pengar. North Patrol tar själva runt 90 000 SEK för en CMS-utvärdering. 

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Hongqi och Hedin Bil säljer lyxbilar på Sitecore med ny onlinerabatt på 400 000 SEK

Leave a Comment