SAS och MSN lanserar GoEurope community på XCAP

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Nyheter, Social Login / OpenID, XCAPby Martin Edenström1 Comment

AntonJosh XCAP meddelar att de under onsdagen lanserat resesajten GoEurope.se tillsammans med kunden SAS (själva på EPiServer CMS). Flygbolaget gör lanseringen som en del av ett samarbete med Microsoft MSN portalen.

Ännu en av de största aktörerna som väljer gänget på Sveavägens produktportfölj. Det handlar om en “helt user-generated content baserad lösning i magazinformat“, enligt Josh.

På sajten återfinns, förutom testinlägg av ex-IDG.se och ex-Expressen.se och numera Tieto‘s Per Thelin, även nyheter, forum, galleri (flera bilder får en trevlig scriptad bild-carousel), tävlingar, MSN-videoklipp, röstning av gallerier med “antal flygplan” och en del fler klassiska communityfeatures. Allt i XCAP:s sedvanliga typsnittsval.

Fler artiklar om ämnet:  Tre partners dominerar i årets Episerver Awards

Det finns “Openid-konto” inloggning. För denna sajt betyder det MySpace ID (som själva ska köra FBC inom kort), Gmail (stort av MSN, och den funkade bra också) och Yahoo! (hur många vet om att de har Yahoo! ID i Sverige?) och klassiska OpenID (i ett fält).

Trevlig lansering, men ack så tom vid lansering (1 genererad tråd per forum, samtliga utan svar).

En internfas (SAS har ändå 20 405 anställda) / sluten betafas med MSN hade hjälpt till att lyfta releasen med content och få till en snabbare “snöbollseffekt”.

Fler artiklar om ämnet:  Bäst på CXM i världen, Marketing Software Suites vinnare utsedda

Kommentarer

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.