SAS och MSN lanserar GoEurope community på XCAP

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Nyheter, Social Login / OpenID, XCAP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

AntonJosh XCAP meddelar att de under onsdagen lanserat resesajten GoEurope.se tillsammans med kunden SAS (själva på EPiServer CMS). Flygbolaget gör lanseringen som en del av ett samarbete med Microsoft MSN portalen.

Ännu en av de största aktörerna som väljer gänget på Sveavägens produktportfölj. Det handlar om en ”helt user-generated content baserad lösning i magazinformat”, enligt Josh.

På sajten återfinns, förutom testinlägg av ex-IDG.se och ex-Expressen.se och numera Tieto’s Per Thelin, även nyheter, forum, galleri (flera bilder får en trevlig scriptad bild-carousel), tävlingar, MSN-videoklipp, röstning av gallerier med ”antal flygplan” och en del fler klassiska communityfeatures. Allt i XCAP:s sedvanliga typsnittsval.

Vi har mer på samma ämne:  SAP, Acquia, HCL Software och Acoustic tappar som Multichannel Marketing Hubs

Det finns ”Openid-konto” inloggning. För denna sajt betyder det MySpace ID (som själva ska köra FBC inom kort), Gmail (stort av MSN, och den funkade bra också) och Yahoo! (hur många vet om att de har Yahoo! ID i Sverige?) och klassiska OpenID (i ett fält).

Trevlig lansering, men ack så tom vid lansering (1 genererad tråd per forum, samtliga utan svar).

En internfas (SAS har ändå 20 405 anställda) / sluten betafas med MSN hade hjälpt till att lyfta releasen med content och få till en snabbare ”snöbollseffekt”.

Vi har mer på samma ämne:  Svenska Pega-projekt hackar, kompetens ska in via 12-veckors traineeprogram

Kommentarer

Leave a Comment