SBAB överger Polopoly för SiteVision

In Featured, Nyheter, Offentlig sektor, Polopoly Atex, SiteVision by Martin Edenström1 Comment

Nej, det är i Vietnam och Arabvärlden Atex Polopoly CMS 9 och Atex Polopoly CMS 10 har hittat  sina kunder de senaste kvartalen.

SBAB

Här hemma i Sverige tappar det tidigare svenska CMS-företaget sina klassiska javakundreferenser en efter en. MKSE.com har bl a här, för ett år sedan, tittat närmare på denna utveckling.

Efter förlusten av bl a DN.se, SVT.se, Sjöfartshögskolan till stora delar TV4.se-sfären och för vad allt verkar Expressen.se, lämnar nu även det statliga bolaget SBAB plattformen. Efter att varit en trogen kund en herrans massa år.

Fler artiklar om ämnet:  Glomo vinner app-uppdrag för Bolagsverket, ny strategisk partner

Javakollegan SiteVision passade bättre när Johan Sandberg, Chef IT-utveckling på SBAB, ledde en CMS-plattformsgenomgång. Trots allt legacy och tidigare investeringar i Polopoly.

SiteVision kallar kunden och branschsegmentet (låneinstitut) för en av sina viktigaste någonsin. En smärre överdrift av PR-mässiga skäl då på inget sätt andra kunder som PPM eller Arbetsformedlingen.se skulle vara sämre än SBAB sett till ett CMS-produktbolags egna insatser, betydelse eller maintenance.

Den nya sajten då? Rödare vart den och med olika bank- och säkerhetsinloggningssätt i topp. Omfattande, delvis interaktiva drop-down toppmenyer. Ikonifierade snabbval på startsidan samt redovisad Twitterfeed. I högerkant finns dessutom några röda puffar med pilar som agerar som genvägar på varje sida.

Fler artiklar om ämnet:  Omtag på hela externwebben, Försäkringskassan väljer SiteVision

Kommentarer

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.