Polopoly Atex, SBAB, SiteVision Featured, Nyheter, Offentlig sektor, Polopoly Atex, SiteVision

SBAB överger Polopoly för SiteVision

In Featured, Nyheter, Offentlig sektor, Polopoly Atex, SiteVision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Nej, det är i Vietnam och Arabvärlden Atex Polopoly CMS 9 och Atex Polopoly CMS 10 har hittat  sina kunder de senaste kvartalen.

SBAB

Här hemma i Sverige tappar det tidigare svenska CMS-företaget sina klassiska javakundreferenser en efter en. MKSE.com har bl a här, för ett år sedan, tittat närmare på denna utveckling.

Efter förlusten av bl a DN.se, SVT.se, Sjöfartshögskolan till stora delar TV4.se-sfären och för vad allt verkar Expressen.se, lämnar nu även det statliga bolaget SBAB plattformen. Efter att varit en trogen kund en herrans massa år.

Javakollegan SiteVision passade bättre när Johan Sandberg, Chef IT-utveckling på SBAB, ledde en CMS-plattformsgenomgång. Trots allt legacy och tidigare investeringar i Polopoly.

Vi har mer på samma ämne:  SF Bio hanterar unga och extraanställda på nyupphandlad Sitevision intranätlösning

SiteVision kallar kunden och branschsegmentet (låneinstitut) för en av sina viktigaste någonsin. En smärre överdrift av PR-mässiga skäl då på inget sätt andra kunder som PPM eller Arbetsformedlingen.se skulle vara sämre än SBAB sett till ett CMS-produktbolags egna insatser, betydelse eller maintenance.

Polopoly Atex, SBAB, SiteVision Featured, Nyheter, Offentlig sektor, Polopoly Atex, SiteVision

Den nya sajten då? Rödare vart den och med olika bank- och säkerhetsinloggningssätt i topp. Omfattande, delvis interaktiva drop-down toppmenyer. Ikonifierade snabbval på startsidan samt redovisad Twitterfeed. I högerkant finns dessutom några röda puffar med pilar som agerar som genvägar på varje sida.

Kommentarer

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.