SBAB överger Polopoly för SiteVision

In Featured, Nyheter, Offentlig sektor, Polopoly Atex, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comment

Nej, det är i Vietnam och Arabvärlden Atex Polopoly CMS 9 och Atex Polopoly CMS 10 har hittat  sina kunder de senaste kvartalen.

SBAB

Här hemma i Sverige tappar det tidigare svenska CMS-företaget sina klassiska javakundreferenser en efter en. MKSE.com har bl a här, för ett år sedan, tittat närmare på denna utveckling.

Efter förlusten av bl a DN.se, SVT.se, Sjöfartshögskolan till stora delar TV4.se-sfären och för vad allt verkar Expressen.se, lämnar nu även det statliga bolaget SBAB plattformen. Efter att varit en trogen kund en herrans massa år.

Vi har mer på samma ämne:  Skiddestinationen handlar upp ny partner och innovativ, engagerande webb inför säsongen

Javakollegan SiteVision passade bättre när Johan Sandberg, Chef IT-utveckling på SBAB, ledde en CMS-plattformsgenomgång. Trots allt legacy och tidigare investeringar i Polopoly.

SiteVision kallar kunden och branschsegmentet (låneinstitut) för en av sina viktigaste någonsin. En smärre överdrift av PR-mässiga skäl då på inget sätt andra kunder som PPM eller Arbetsformedlingen.se skulle vara sämre än SBAB sett till ett CMS-produktbolags egna insatser, betydelse eller maintenance.

Den nya sajten då? Rödare vart den och med olika bank- och säkerhetsinloggningssätt i topp. Omfattande, delvis interaktiva drop-down toppmenyer. Ikonifierade snabbval på startsidan samt redovisad Twitterfeed. I högerkant finns dessutom några röda puffar med pilar som agerar som genvägar på varje sida.

Vi har mer på samma ämne:  Halmstads kommun sjösätter mikrowebbplatser och nya Halmstad.se på Sitevision

Kommentarer

Leave a Comment