SJ släpper SJ.no på rekordtid, IaaS/PaaS och Cloud Born Application

In Nyheter, Adobe AEM, API, Check out/Kassasystem, CXM, Java by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

SJ har blivit riktigt snabba på att rulla ut egna nya digitalsatsningar och projekt. Förrförra vinnaren av Årets Sajt har lärt sig mycket baserat på egna erfarenheterna från uppsättningarna av den Enterprise Java plattform och de agila team de satte samman förra decenniet. Bland annat när de omfattande Adobe AEM projekten för SJ.se togs fram.

När SJ tar över trafiken för vissa linjer i Norge åtnjuter de fördelarna att snabbt komma upp med egna bokningslösningen online. I en kommentar talar SJ Group CIO Clas Artvin om en ”Cloud Born Application” helt baserad på IaaS/PaaS kombo levererad av SJs ”tighta agila team med tvärfunktionella och dedikerade verksamhet/IT resurser”. Att SJ på ett modernt sätt lät teamet åtnjuta korta beslutsvägar och ett stort mandat i sin jakt på MVP ska även varit en del av framgången.

Den lösning som används för SJ.no är däremot ingen påbyggnad av AEM-projekten. Den återfinns i Nginx miljö med Modernizr ramverksstöd och en i övrigt mycket bantad, prestandaoptimerad teknisk paketering.

Den 8 juni börjar SJ köra tåg i Norge under varumärket ”Nord – drevet av SJ”. Onlineförsäljningen startade nu i mars. Lojalitetsprogrammet SJ Prio med appar ska även öppnas upp för norrmännen inom kort. Trafiken som vanns i en upphandling i juni 2019 kommer köras på Dovrebanen (Oslo-Trondheim), Nordlandsbanen (Trondheim-Bodø) och fem underliggande sträckningar/linjer.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Schwarzkopf personaliserar baserat på hårfärg och stil med hjälp av nya Adobe genAI

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss