Svenska Pega-projekt hackar, kompetens ska in via 12-veckors traineeprogram

In CRM Customer Relationship Management, Nyheter, Offentlig sektor, Pega by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Hur löser man den svenska kompetensbristen inom CRM-, ärendehantering och low-code på den amerikanska molnplattformen Pega Case Management?

Arbetsförmedlingen gör det med ett omfattande nytt IT-traineeprogram. Troligtvis ligger det egna kompetensbehovet, efter att plattformen valts ut av flera svenska myndigheter 2017-2020, bakom beslutet. De gör därmed hela offentliga Sverige en tjänst med färsk, lokal och svenskspråkig kompetens på plattformen. Som var ett mycket kontroversiellt tekniska val (produkten var inte ens översatt till svenska initialt) då den först började handlas upp av myndigheterna.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Adobes nya favoritkunder inom CMS och e-handel 2023

Användare inom svensk offentlig sektor idag är bland annat Arbetsförmedlingen och Stockholms Stad. Projekten, genomdrivna i större agila SAFe-konstellationer, är omfattande och har pågått i flera år. Plattformen började handlas upp redan 2017 hos Arbetsförmedlingen för att ersätta tidigare äldre legacy ärendehanteringssystem.

ÄvenDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Impact titulerar sig störst i Norden inom e-handel med 0,4 mdr omsättning, tittar på förvärv


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon