SVT väljer Josh XCAP och Tieto för community

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Facebook Open Graph, Featured, Java, Jive Software, Nyheter, XCAP by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Johan Lundquist på Josh berättar att de kommer leverera en XCAP community plattform till SVT och SVT.se tillsammans med Tieto. Det är även Eva Gidlöf s Tieto som är den officiella anbudsgivaren. Kul för IT-konsultjätten som varit minst sagt passiva i webb- och communitysammanhang, sett till sin storlek.  Även nödvändigt då de senaste månaderna mest handlat om uppsägningar och smutskastning för det oerhört kostsamma Rexnet debaclét.

SVT-upphandlingen var en av de större under våren 2009. Josh berättar att uppdraget består i att vara huvudleverantör av mjukvara, drift och operativ förvaltning av interaktiva funktioner på svt.se.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Timpriserna Skatteverket betalar för nya IT-leverantörer 2023

svt
Sedan tidigare har SVT ett javabaserat Jivesoftware Jive forum.  Forumprogramvaran, som har ett ganska högt pris och en mycket ”amerikansk licensmodell”, går inte att ”bygga in” (i TV-program format) eller ”skala upp” (med funktionalitet) på önskat sätt. Snyggt dock att det befintliga SVT-forumet startades 1970 (se skärmbild ovan).

Det nya forumet kommer troligtvis även integreras med storsatsningen SVTplay för att närma sig Aftonbladet TV och TV4 Replays communityfunktionalitet (XCAP Snack-kodsnippet under flashspelaren respektive FBC-koppling till höger om flashspelaren).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Armatec handlar upp ny nordisk PIM-lösning efter gedigen urvalsprocess

Utöver produktleveransen förväntar sig IDG-delägda Josh få konsultera med en hel del ”hands-on arbete”. SVT.se ligger sedan tidigare på en Polopoly. Josh har tidigare integrerat XCAP med Polopoly CMS på IDG.se. På Aftonbladet är det en Escenic CMS som har integrerats med den svenska communityprogramvaran.

Leave a Comment