Swedbank öppnar popup-bank, bygger tjänster mot Amazon Alexa Voice

In Adobe AEM, Amazon, CXM, Nyheter, Omnikanal, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Lotta Lovén, chef för den digitala utvecklingen på Swedbank, har i en öppenhjärtig intervju berättat mer om alla digitaliseringsinitativ på den aningen mer snabbfotade banken.

Som vi skrivit om tidigare har Swedbank ett tag varit ett större referenscase för Pega automatisering och robotisering efter några framgångsrika installationer tillsammans med Capgemini. De har även rullat ut en ServiceNow miljö 2017/2018. Banken har även ett framgångsrikt IP-soft AI och chattbots-projekt kallat ”Nina” i ryggen från 2017/2018. Dessutom satsade Swedbank i slutet av året på ett nytt “gamification” upplägg med en “Facebook timeline”-liknande navigationsförändring för samtliga digitala ärenden kunder hade på banken.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  McKinsey förvånar, betalar för bli av med anställda på alla nivåer. Flera oroande tecken

Men mer är på gång från Sundbyberg. För CS berättar Lotta Lovén att ett popup-kontor och bank öppnats upp som en pilot i Mall of Scandinavia. Dessutom ska Swedbank ha bankprojekt på gång som rör voice och röstassistenter som Amazon Alexa.

Swedbank.se låg länge på en Oracle UCM (Stellent), Oracle WebCenter Content CMS samt Autonomy sökmotorlösning med Webtrends, men är numera en Adobe AEM användare.

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och TeliaSonera. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.